Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü
Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü

Tether 4. en büyük kripto para olmak üzere

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasalarının düşüşe geçtiği dönemlerde özellikle en büyükleri olan Tether gibi stabil coinlerin sermayelerinin yükselmesi alışıla gelmiş bir durum. Bu durum aynı zamanda merkezsizlik anlayışıyla gün yüzüne çıkmış olan kripto ekosisteminin doğasına karşı bir duruş olarak karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz gibi stabil coinler çoğu dolar gibi uluslar arası piyasada kabul görmüş fiat paralara sabitlenmiş kripto paralardır. Bunlar arasında pek azı farklı sabitlerle çıkarılmıştır. Bu tür kripto paralar piyasalar üzerinde olumsuz haberlerin döndüğü ve düşüş beklentisinin olduğu dönemlerde koruma amaçlı olarak çokça tercih ediliyor. Tasarruflarını kripto piyasalarında değerlendirmeye devam etmek isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar düşüş beklentisinin arttığı dönemlerde kripto tasarruflarını güvenli bir sığınak olarak gördükleri stabil coinlere çevirirler.

Stabil coinlerin bu denli tercih edilmesi ise aslında merkezsiz olan bu sisteme yeterince güvenilmediğinin bir işareti. Zira tercih edilen stabil coinlerin çoğu dolar gibi merkezi otoriteye bağlı bir para birimine bağlı olarak çalışıyor. Bu durumda piyasa sermayedarları riskten korunmak için Tether gibi stabil coinleri tercih ediyorlar.

Tether sıralamada yükselişe geçti

Benzer bir durumu yine hataya düşüş ile başlayan kripto para piyasalarında görüyoruz. Öyle ki çift haneli kayıplar gösteren ilk ondaki altcoinlerden dolayı Tether 2 milyar doların biraz üzerinde olan piyasa sermayesi ile 5. en büyük kripto para konumuna erişti. 4. Sırada bulunan EOS ile arasında ise yaklaşık 35 milyon dolar gibi bir sermaye farkı bulunuyor.

Önemli altcoinlerin değer kaybı devam ederse stabil coinleri tercih edecek olan yatırımcılar artacağı için Tether 4. en büyük kripto para olma unvanını elde edebilir.

Önemli kriptolarda ciddi düşüşler görülüyor

Diğer yandan piyasa toplam sermayesi 113 milyar dolara gerilerken yılın en düşük seviyelerinde işlem gören piyasanın dominant kripto parası Bitcoin, Coinmarketcap verilerine göre yüzde 3,35 oranında düşüş ile kripto piyasaları ortalamalarına göre 3.460 dolardan işlem görüyor. BTC’nin ardından 30 sent desteğini kıran XRP’nin son 24 saatte yüzde 6 oranında düşüş yaşadığını görüyoruz. Ethereum ise kayıplarını artırmaya devam ederek yazım  esnasında yüzde 8’i bulan düşüş ile 105,32 dolardan işlem görüyordu.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin