Sıcak Gelişme: Tesla Bitcoin'i kabul etmeye başladı
Sıcak Gelişme: Tesla Bitcoin'i kabul etmeye başladı

Tesla 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımından ne kadar kâr etti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Cumartesi günü 60.000 doların üzerine çıkarak tüm zamanlar rekoru kırdı. Bu da kripto para biriminin yılın başından bugüne kadar yaklaşık %107 ve geçen yıldan beri %1.000 oranında arttığı anlamına geliyor.

Tesla 33 bin dolardan 1,5 milyar dolarlık Bitcoin almıştı

Tesla, Şubat ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu yıllık raporunda Bitcoin’e 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Tesla’nın Bitcoin için tam olarak ne ödediğini bilmek zor, ancak o zamanlar fiyatlar 33.000 dolar civarındaydı.

Tesla, Şanghay tesisini kurduğu 2019’da sermaye varlıkları için yaklaşık 1,3 milyar dolar harcadı. Bu yalnızca yeni tesis maliyetinin bir tahmini. Tesla, diğer varlıklara da elbette para harcıyor. Sermaye harcamaları da yıldan yıla dalgalanıyor. Yine de Tesla’nın kripto yatırımından ne kadar çok kazandığını rahatlıkla görebiliyoruz: Yaklaşık 1,2 milyar dolar.

Şirketler her zaman fazla nakitleri Hazine bonosu gibi güvenli, kısa vadeli menkul kıymetlere yatırırlar. Bitcoin, para birimi benzeri bir varlıktır ancak çoğu kurumsal hazine departmanının nakit bakiyelerini yönetmek için kullandığı seçeneklerden farklı olarak çok değişken bir yapısı var. Bitcoin bir hazine bonosundan daha riskli olabilir, ancak şu ana kadar sonuçları tartışmak zor.

TSLA hisseleri hala düşük

Tesla’nın piyasa değeri, Bitcoin yatırımı açıklandığından beri hâlâ düşük. Hisse, yaklaşık 863 dolardan 694 dolara düşerek yaklaşık %20 geriledi. Bu da şirketin piyasa değerinden yaklaşık 161 milyar doları sildi.

Bununla birlikte, ortalama nakit yönetiminden daha riskli olan endişelerin düşüşle pek ilgisi yok. Faiz oranları daha büyük bir faktör. ABD 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi, Bitcoin yatırımının açıklanmasından bu yana %1,2’nin altından yaklaşık %1,6’ya çıktı. Bu %0’lük 4 artış da stoklarına zarar verdi.

Çok değerli şirketlere ev sahipliği yapan Nasdaq Kompozit, aynı aralıkta neredeyse %5 düştü. Karşılaştırma için Dow Jones Endüstri Ortalaması %4’ün üzerinde artış gösterdi.

Yüksek büyüme oranlı şirketler, genellikle büyümek için paraya ihtiyaç duyuyor ve daha yüksek oranlı bir ortamda büyümeyi finanse etmek daha pahalı olmakta. Yüksek büyüme gösteren şirketler, nakit akışlarının çoğunu gelecekte de elde ediyor. Yatırımcılar bugün yatırım dolarlarından daha yüksek getiri elde edebildiklerinde, gelecekteki nakit akışı nispeten daha az değerli.

barrons


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin