Bitcoin sert yükselişle 30.000 doları kırarken short pozisyonlar büyük tasfiyeler gördü
Bitcoin sert yükselişle 30.000 doları kırarken short pozisyonlar büyük tasfiyeler gördü

Temmuz ayında Bitcoin’in yükselmesini sağlayabilecek 5 gelişme!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yapılan tahminlerin çoğu Temmuz ayında Kripto paraların boğa piyasasına geçeceği yönündeydi. Peki, piyasanın başarılı bir hafta sonu geçirmesi Temmuz ayında Bitcoin için iyileşme sinyali olabilir mi?

Bitcoin (BTC), ikinci çeyreğin sonunda yaptığı yükseliş ile 500 dolarlık kazancını korumayı başardı. Ve kendine 6300-6400 dolar bandında yer edindi. Böylelikle 5,800 dolar seviyesine düşmesini en azından kısa vadede ertelemiş oldu. BTC, hafta sonu 6.300 dolar seviyesini koruma adına yeterli derecede iyimser sinyaller verdi. BTC’nin bu fiyat gücünü gösteren beş gelişmeyi ise şu şekilde sıraladık.

Tether’ın geri gelmesi

USDT çiftleri her zaman Bitcoin fiyatını etkilemiştir. Bununla birlikte, son zamanlarda, fonların ya USDT’ye doğru kaydığını ve orada kaldığını ya da dolara sabitlenmiş tokenlere, altcoinlere ya da gelecek vaat eden projelerin tokenlerini desteklemek için harekete geçtiğini gördük. Ama şimdi, bu etkinin geri çekildiğini görüyoruz. Bitcoin ticaretinin çoğu hala Bittrex’te gerçekleştiği için, Temmuz ayında Bitcoin için güçlü desteğin hala devam edeceğinden bahsedebiliriz. Buna karşılık ise, USDT’nin -bir balina tarafından desteklenme olasılığı göz ardı edilirse- tedavüle çıkmayacağını düşünebiliriz.

Her zamanki gibi, Tether ticareti uzun vadede Bitcoin için tehlikeli ve BTC’ye zarar veriyor. Bunun yanında sıcak bir gelişme olarak son zamanlarda Kraken borsası, USDT dolara sabitlenmesinin desteklenmesinde gölge rol oynadığı yönündeki suçlamalara karşı kendini savundu.

Altcoinlerin hayal kırıklığı yaratması

Altcoinler ve tokenler Nisan ve Mayıs aylarında oldukça iyi kazanımlar elde etti. Ancak Aralık ayında görülen o muazzam yükselişi tekrar edemediler. Coşku ortadan kalktığında, fonlar yeniden Bitcoin’e geri dönebilir. Yeni bir boğa piyasası, hala en aktif işlem gören coin olan ve tüm fiyat emirlerinin yüzde 30’unu oluşturan BTC ile başlayabilir. Ethereum’un (ETH) zayıflaması ve BTC’nin yerini almayı ümit vaat eden başka bir varlık olmaması, önde gelen kripto paraya dair iştahı yeniden ortaya çıkarabilir.

Düşük hacimlerin büyümeye olanak tanıması

Ayı piyasasında, Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederken bile gemiyi terk etmek istemeyen uzun vadeli düşünen yatırımcılar bulunuyor. Aynı zamanda düşük hacimlerin satın almak için bir fırsat olarak görülmesi ve BTC’nin fiyatını düşürmek için gerçek bir isteğin bulunmaması da Bitcoin fiyatlarını destekleyen başka bir faktör olarak duruyor. Öfke ya da umutsuzluk içinde satış yapanlar ise zaten piyasalardan çoktan çıkmış olabilirler. BTC için düşük hacimlerde, geçici bir artış veya uzun vadeli bir eğilim gerçekleşebilir.

Temmuz ayında Bitcoin ’e dair kötü habelerin bulunmaması

Bitcoin kötü haberlere karşı hala hassasiyet gösteriyor. Bazıları mevcut fiyat düşüşünün çok güçlü bir piyasa manipülasyonundan kaynaklı olduğuna inanırken, bu durum geçtiğimiz haftalarda güvenin sarsılmasına da neden oldu. Kraken, ItBit, Coinbase ve Bitstamp’a yönelik açılan soruşturmalar, ardından Japon borsaları için getirilen ek düzenlemeler, Bitcoin için oldukça olumsuz gelişmelerdi. Fakat çok hızlı hareket eden kripto piyasası, iyi yada kötü olan tüm gelişmeleri çok çabuk satın alıp eskitebiliyor. Şimdi ise son yükseliş ile beraber güncel olumsuz haberlerin bulunmaması, Bitcoin için iyimser bir tablonun oluşmasını sağlıyor.

Gündemdeki Bitcoin ETF’ler

Bu, kurumsal paranın Bitcoin’e girmesi sağlayacak büyük bir gelişmedir. Yatırım yapmak için yeterli BTC olmasına rağmen, piyasada yeni fon eksikliği bulunuyor. Bu yüzden kurumsal fonların kripto para piyasasına girmesi Bitcoin fiyatını yukarılara çıkaracak en büyük faktör olarak görünüyor. Öte yandan bu büyüklükte bir talebi karşılamak için ne USDT’nin tedavülü ne de arzın gerçek fiat yatırımları tarafından desteklendiği iddia edilen TrueUSD (TUSD) tokenlerinin yeterli olmayacağı düşünülüyor. Böylelikle Bitcoin için, kurumsal paranın bir ETF gibi tamamen yasallaştırılmış bir varlıktaki akışı meşruiyetin bir işareti olacaktır. dönem dönem bazı geleneksel finans firmalarının ise Bitcoin’e yatırım yaptıklarını gördük. Ancak bunlar şimdiye kadar küçük ölçekli test yatırımları olarak kaldı.

Sonuç olarak Bir ETF, nakdi yerleşik olan ve borsaları etkilemeyen BTC vadeli işlemlerinin aksine gerçek Bitcoin’i tutmaya yönelik talep yaratabilir.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin