Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler
Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler

Teminatın geleceği olarak Bitcoin’i anlamak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün, Arcane Research tarafından Bitcoin ticaret platformu Bitstamp ile ortaklaşa olarak, finans dünyasında teminatın geleceği olarak BTC’nin durumunu özetleyen bir rapor yayınlandı.

Yaklaşık 70 sayfalık rapor, bunun neden olduğuna ve nasıl olacağını gördüklerine ilişkin çeşitli nedenleri derinlemesine inceliyor.

Kripto para biriminin birçok kullanım durumu

Bitcoin, internet gibi birçok yönden boş bir tuvaldir. Geliştiricilerin üzerine inşa edebileceği teknolojidir ve reklam öğesi çeşitli şekillerde kullanılabilir.

İkisi gibi devrim niteliğindeki teknolojiler çok sık ortaya çıkmaz ve günlük hayata nasıl uydukları her zaman net değildir. Kullanım durumları açık olsa bile, zaman geçtikçe diğer kullanımlar ortaya çıkar ve teknolojinin kullanıcıları onu uygulamanın başka yollarını bulur.

Bitcoin ilk başladığında, kriptografik olarak güvenli dijital paranın ilk şekli olarak ortaya çıktı. Varlık, ilk günlerinden itibaren daha çok bir değer deposuna, ticaret için spekülatif bir varlığa ve potansiyel olarak finansın birçok yönünü bozabilecek cazip bir dijital para birimine dönüştü.

Bundan sonra nereye gideceğini tam olarak söylemek zor. Birçok şekilde olabilir. Bazıları kripto para biriminin küresel rezerv varlık haline geldiğini görürken, Arcane Research’ün raporu Bitcoin’in teminat piyasasını ele geçirdiğine işaret ediyor.

Küresel teminat varlığı olmak için Bitcoin “mükemmel”

Varlığın potansiyeli ve görünüşte sınırsız kullanım durumları nedeniyle, belki de tarihsel olarak en büyük spekülatif varlık karşımızda. Bu nedenle, özellikle türev piyasalar için cazip olmasına neden olan vahşi dalgalanma ile ticaret yapıyor.

Arcane’e göre, Bitcoin’in teminat olarak kullanımı, esasen dijital taşınabilirlik nedeniyle türev piyasası tarafından önyüklendi ve diğer teminat durumları için bir kavram kanıtı işlevi gördü.

Bununla birlikte, rapor, taşınabilirliğin ötesinde nedenlerle Bitcoin’i “mükemmel” teminat varlık olarak adlandırmaya devam ediyor. Bu iddianın diğer nedenleri arasında, varlığın ele geçirilemeyeceği ve bu nedenle karşı taraf riskinden muaf olduğu ve tüm sınırlarda 7/24 küresel olarak işlem görmesi yer alıyor.

Bitcoin’in DeFi uygulamalarında teminat olarak kullanımı da Wrapped BTC sayesinde artıyor. DeFi’den türevlere ve daha sonra bazılarına kadar tüm teminat uygulamalarında genel kullanımın 2023 yılına kadar 1.000.000 BTC’ye ulaşması bekleniyor.

Teminat piyasası şu anda sadece Bitcoin tarafından kullanılmayı bekleyen 20 trilyon dolarlık bir piyasadır. Herkes bu kullanım senaryosunun geldiğini görmemiş olsa da, kesinlikle varlığın hizmet edebileceği bir durumdur ve sonuçta hem yatırımcılara hem de ekosisteme fayda sağlayacaktır.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin