Son Bitcoin düşüşünden almamız gereken dersler: Hangi göstergeler düşüşten önce alarm verdi?
Son Bitcoin düşüşünden almamız gereken dersler: Hangi göstergeler düşüşten önce alarm verdi?

Son Bitcoin düşüşünden almamız gereken dersler: Hangi göstergeler düşüşten önce alarm verdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin için 58.640 dolarlık ATH’den sonra yaşanan fiyat düşüşü, satış baskısındaki bir artış ve ardından spot borsalarda kademeli satışlar ile açıklanabilir. Ancak, bu kan banyosunda, düşüşü başlatan tetikleyiciler arasında daha fazlası olabilir. Bunlar, gelecek için göz önünde bulundurulması gereken tetikleyicilerdir.

Popüler bir ölçüm olan Bitcoin All Exchange Netflow, listelerde yükselen fiyatlara karşılık gelmek için 37.000’e ulaştı. Pozitif Bitcoin Netflows, artan hacimde Bitcoin girişi anlamına geliyordu. Düzeltmeden hemen önce 37.000’den fazla Bitcoin en iyi borsaları doldurdu. Girişler maden havuzlarından, özel cüzdanlardan ve soğuk hava depolarından geliyor. Ayrıca son 7-10 yıldır aktif olmayan HODLer’lar Bitcoin’lerini borsalara getirdi.

Bitcoin girişleri en son Ocak 2021’de bu kadar önemli ölçüde arttı. Aynı şeyi takiben kripto fiyatı 40.600 dolardan 34.000 dolara düştü. Bitcoin net akışları, varlığın fiyatındaki düzeltmeleri geçmişte birkaç kez doğrulukla tahmin etmişti. Mart 2020 Kara Perşembe bu örneklerden biri.

Tüm bu durumlarda, metriğin bulguları göz ardı edildi. Bu sefer de durum böyleydi.

Bitcoin girişlerinin yanı sıra, stabilcoin girişleri, ne olacağını öngören başka bir ölçümdü. Borsalara stabilcoin girişi, Bitcoin fiyatındaki artışla orantılı olarak arttı. Ayrıca yeni Tether adreslerinin sayısı, geçtiğimiz günlerde yeni bir ATH’ye ulaştı ve önceki ATH, Şubat ayının ilk haftasında görüldü.

Daha fazla USDT adresi, borsaları tespit etmek için Bitcoin de dahil olmak üzere daha fazla sayıda kullanıcının fon etrafında hareket etmesiyle birlikte düşünülebilir. Bu da muhtemelen düşüş eğilimine katkıda bulundu.

Son olarak, genel piyasanın içgüdülerin en temelini, yani açgözlülüğü hesaba katmakta başarısız olduğu iddia edilebilir.

Trader’lar arasında daha az popüler olan ilginç bir ölçüm ise emtia spot endeksi. Emtia spot endeksi ile Bitcoin arasında az bilinen bir doğrudan korelasyon olsa da, yatırımcı iştahı her ikisinde de ortak.

En önemlisi, emtialar, petrolden mısıra kadar her şeye yatırımcı iştahının patlamasıyla neredeyse 8 yıl içinde en yüksek seviyelerine yükseldi. Aynı şey, Bitcoin için yatırımcı iştahının da zirvede olduğu bir zamanda gerçekleşti.

Sıfır olmayan adreslerin sayısı, spot borsalardaki ticaret hacmi ve türev borsalardaki açık pozisyonlar, emtialara benzer şekilde yatırımcı iştahında doğrudan bir artış gösterdi. Aşırı açgözlülük bu sefer de düzeltmelere yol açtı. Bu döngüde daha önce birkaç kez bu yine gerçekleşmişti.

Yukarıda belirtilen faktörlere dikkat etmek pazar çapında başka bir değer kaybından daha kaçınmak istiyorsanız önemli olabilir. Dün 4,4 milyar dolarlık tasfiyede zarar gören şanssızlardan biriyseniz, bu faktörlere artık dikkat etmelisiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin