Telegram TON
Telegram ABD token satışlarının engellenmesi sonrası kripto para ihracını erteleyebilir

Telegram, TON Network için yeni programlama dilini tanıtacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik odaklı şifreli anlık mesajlaşma servisi Telegram, 23 Mayıs’ta yayınlanan projenin Telegram kanalındaki bir yayına göre, Telegram Açık Ağı (TON) için yeni bir programlama dili oluşturdu.

Yazı, özellikle TON Blockchain akıllı sözleşmelerini geliştirmek ve yönetmek ve TON Sanal Makinesi (TVM) ile etkileşime girmek için özel olarak tasarlanmış, Fift adlı yeni bir dil olarak tanıtıldı.

TVM, sırayla, gelen mesajları ve kalıcı verileri ayrıştırmak ve yeni mesajlar oluşturmak ve kalıcı verileri değiştirmek için gereken tüm işlemleri destekleyen TON Blockchain’de akıllı sözleşme kodunu yürütecek. Belge, diğer hususların yanı sıra, dilin temelleri ve TON’a özgü işlemler de dâhil olmak üzere Fift hakkında kısa bilgiler içeriyor.

TON’un 2019’un üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor

Bu gelişme, Telegram’ın 2019’un üçüncü çeyreğinde TON’u başlatmayı planladığını belirten yeni bir raporu takip ediyor. TON ağının, Ethereum ağına benzer şekilde merkezi olmayan uygulamaları barındıracağı iddia ediliyor.

200 milyondan fazla kullanıcısı olan Telegram’ın geçen yılki ilk iki coin teklifinde 1,7 milyar dolar topladığı gibi, TON’un sonunda piyasaya sürülecek olması, kripto ve blok zincir topluluklarında büyük bir beklentiyle karşılandı.

Telegram’ın, Nisan ayında sınırlı sayıda küresel geliştirici için TON blok zincirin özel bir beta sürümünü başlattığı bildirildi. Testler belirli bir sonuç vermediyse, ismini vermeyen ve test sürecine katılan iki geliştirici, TON Blockchain’in “çok yüksek işlem hızı” gösterdiğini belirtti.

Yine Nisan ayında, TON, yeni dijital finansal ürünler geliştirmek için Alman finansal hizmetler sağlayıcısı Wirecard ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin