bch yuzde 51 saldirisi
İki Madenci Bitcoin Cash Blockchain üzerine yüzde 51 saldırısı gerçekleştirdi

İki Madenci Bitcoin Cash Blockchain üzerine yüzde 51 saldırısı gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki madencinin 24 Mayıs’ta Cryptoconomy Podcastine ev sahipliği yapan Guy Swann attığı twitlerde Bitcoin Cash (BCH) blok zincirine yüzde 51 saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yüzde 51 saldırısı, biri İş İspatı (Proof of Work) bloğu ağındaki madencilik gücünün çoğunluğunu kontrol ettiğinde gerçekleşir. Bu, çoğunluk blok doğrulayıcısının diğer kullanıcıların madencilik faaliyetlerini önleyebilme ve işlemleri tersine çevirme kabiliyeti kazanılması anlamına gelir.

Yüzde 51 saldırısı bu sefer coinlerin alınmasını engellemek için yapıldı

Birçoğu yüzde 51 saldırısının kötü niyetli bir şekilde gerçekleştirileceğini varsaysa da, yukarıdaki durum iki maden havuzunun tanımlanamayan bir partinin kod güncellemesi nedeniyle herkes tarafından alınabilir bazı coinlerin alınmasını engelleme amacıyla gerçekleşti.

Swann’a göre, ağın çoğunluğunu kontrol eden iki madenci – BTC.top ve BTC.com – saldırının bilinmeyen bir madencinin, Mayıs 2017’deki hard forkun ardından “herkesin harcayabileceği” adresine gönderilen paraları almasını engellemek amacıyla yapıldığını belirtti. Swann’ın twitine göre:

Bilinmeyen madenci coinleri almaya çalıştığında, http://BTC.TOP ve http://BTC.COM gördü ve derhal bu TX’leri kendi TX’lerinin lehine yeniden düzenlemeye ve kaldırmaya karar verdi. Aynı P2SH coinlerini + diğerlerini harcayarak… Yani sadece 2 madenci, gizli ve sorunsuz olarak başkasının TX’lerinde 2 blok çıkartıp kendi başlarına değiştirdiler.

Yüzde 51 saldırısı, büyük miktarda hesaplama gücü gerektireceği için fon almak için genellikle arzu edilmeyen ve kârsız bir seçenek olarak görülüyordu ve bir ağ tehlikeye girdiğinde, kullanıcılar görünüşte kaçacaklardı.

Coin.Dance istatistiklerine göre, BTC.top ve BTC.com, Bitcoin Cash madenciliği havuzunun yüzde 43’ünü kontrol ediyor.

Son büyük yüzde 51 saldırısı ETC Blockchain’e yapılmıştı

Ethereum Classic (ETC) blok zinciri Ocak ayında yüzde 51 saldırısı yaşamıştı. Gate.io’nun kripto borsasındaki araştırmacılar, bir saldırganın dört işlemi tersine çevirdiğini ve bunun da 54.200 ETC kaybına neden olduğunu bildirmişti. Borsa, etkilenen kullanıcıların zararlarını karşılayacağına dair söz verdi. Ve saldırganın adresinin başlattığı işlemleri engellemeleri için diğer işlem platformlarını uyarmıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin