ico projesi
ICO ile 1.7 milyar topladılar! Şimdi ise ICO projesi askıya alınıyor

ICO ile 1,7 milyar dolar toplayan Telegram’da ICO projesi askıya alındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram, geçen ay içinde birkaç kez açıklanmış olan ICO ‘yu beklenmedik bir şekilde iptal ettikten sonra ICO projesi olan kripto para fon yaratma çalışmalarını da askıya aldı.

Bulut tabanlı bir anlık mesajlaşma servisi olan Telegram uygulaması Android, iOS, Windows Phone, Windows NT, macOS ve Linux için kullanılabiliyor. Kullanıcılar, bu uygulama ile mesaj gönderebilme ve fotoğraf, video, sesli mesaj, küçük ve büyük dosya ve çıkartma yapabilme özelliklerine sahip oluyor. Uygulama oldukça popüler ve birçok insan tarafından kullanılıyor.

Telegram’ın ICO’sunun, merkezi olmayan interneti hayata geçiren bir platform geliştirmek için rekorlar kırması bekleniyordu. Şirket, projeyi finanse etmek için özel satış aşamasında yatırımcılarından 1,7 milyar dolar topladı. Şirket, hâlihazırda 200 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan mesajlaşma uygulamasını genişleten Blockchain tabanlı bir platform olan ICO projesi Telegram Açık Ağını (Telegram Open Network – TON) başlatmayı planlamıştı.

Şirket bu proje ile ödemeleri, dosya depolama, sansür korumalı tarama ve platformda barındırılan merkezi olmayan uygulamaları içeren geniş bir hizmet yelpazesi sunmayı hedefliyordu.

Telegram ICO projesi TON’a SEC engeli

Proje, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu [SEC] ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu [CFTC] ‘nin uygulayabileceği sıkı düzenlemeler nedeniyle iptal edildi. Proje, kamuoyuna duyurulduğunda SEC, kripto ile ilgili farklı şirketlere mahkeme celbi göndermiş ve ICO‘ların menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini bildirmişti.

2017 yılında ICO’lar aracılığıyla toplamda yaklaşık 6 milyar dolar toplandı. Analistler, bazı girişimlerin güvenilirliğini sorgularken, yakın zamanda yapılan bir çalışma, tüm ICO’ların yüzde 80’inden fazlasının dolandırıcılık olduğunu ileri sürdü.

Telegram’ın ICO’sunun askıya alınması durumu ise, TON’un projelerinin tamamen iptal edildiği anlamına gelmiyor. Bu ürün, proje için diğer fon sağlama yöntemleri ile geliştirilebilir.

Konuyla ilgili bir twitter kullanıcısının görüşü ise şu şekilde:

Para toplama amacı, bir ekibin bir ürün geliştirmesine veya şirket kurmasına olanak tanıyan sermayeye erişimini sağlar. Telegram’ın hedeflerine ulaştığı anlaşılıyor. Bu yüzden bir kamu satışını devam ettirmesine gerek yok. Bu arada Telegram habercisi kesinlikle Whatsapp’dan çok daha iyi.

ambcrypto

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin