Telegram
Telegram TON lansman tarihine doğru zorlu yolda ilerliyor

Telegram Facebook’dan önce davrandı… Gram Ekim’de piyasada

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yüksek güvenlikli mesajlaşma uygulaması Telegram’ın, Gram kripto parasını Ekim ayında piyasaya süreceği haberi, ana akım ve yatırımcılar arasında büyük yankı buldu.

Telegram tokenleri iki ay içerisinde piyasada

New York Times’da da yer bulan haberde, Telegram’ın 1.7 milyar dolarlık özel ilk coin teklifindeki (ICO) üç isimsiz yatırımcı, şirketin ilk tokenlerini iki ay içinde çıkaracağı doğrulandı.

Yatırımcılar, yöneticilerin uzun vadeli hedefini, Gram’ı Telegram’ın yaklaşık 300 milyon kullanıcısı için kullanılabilir kılmak olduğunu söylüyor.

Bu hedefin gerçekleşmesi durumunda, Telegram, halka açık bir küresel dijital para birimi başlatırken Facebook’un Libra kripto parasına sağlam bir rakip olacak. The New York Times’ın belirttiği gibi, Gram hakkında teknik düzeyde çok az şey biliniyor ve Libra’ya verilen muazzam tepki ile karşılaştırıldığında düzenleyicilerin çok az ilgisini çektiğini söyleyebiliriz.

Düzenleyici incelemesi bekleniyor

Telegram’ın fiat para birimine yönelik serbest bir alternatif olma konusunda endişeli otoriteleri nasıl ikna etmeye çalışacağı henüz bilinmiyor. Ancak Telegram daha önce Gram ile ilgili bazı sorunlarla karşılaşmıştı.

Daha önce de bildirildiği gibi, şirket, ICO’sunun kamusal aşamasını iptal ederken, birçok şirket gram tokenlerini gayri resmi olarak, bazen şişirilmiş fiyatlarla satmaya çalışıyor.

Telegram ayrıca kripto parasını, sıkı Libra rekabeti haricinde Çin Halk bankasının bu yıl 11 Kasım’da piyasaya süreceğini açıkladığı dijital parasından da önce piyasaya sürecek.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin