Sony, Blockchain patentiyle gündemde.
Sony, Blockchain patentiyle gündemde.

Teknoloji devi Sony, Blockchain patenti alan şirketler kervanına katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemde Blockchain patenti alan dev firmaların sayısı hızla artıyor. Son olarak Sony, Blockchain patenti alan firmalar kervanına katılan son dev şirket olarak kayıtlara geçti.

Yakın zamanda Blockchain teknolojisi ile ilgili ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nde iki patent başvurusunda bulunan Sony’nin merkezi Kōnan, Minato, Tokyo’da bulunuyor. Şirket, tüketici ve profesyonel elektronik, oyun, eğlence ve finansal hizmetler de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

Dev şirket daha önce dijital haklar üzerine yoğunlaşmıştı

Geçmişte Sony, dijital haklar verilerini depolamak amacıyla Blockchain teknolojisini kullanmak istiyordu. Bu amaçla, özellikle filmler gibi medya biçimlerinde birlikte çalışabilirlik sağlayan Sony Pictures Entertainment for Digital Rights Management Solutions ile birlikte bir patent başvurusunda bulundular.

Bunun dışında Sony, teknolojiyi kullanıcı verilerini doğrulamaya ve eğitim verilerini yönetmeye yardımcı olacak sistemlere entegre etmenin yollarını arıyor. Bu amaçla, geçen Kasım ayında “bir kullanıcının eğitim deneyimleri, sertifikaları ve benzeri bilgileri depolamak için kullanılan bir patent” almıştı.

Sony, Blockchain patentleriyle dağıtık defter teknolojisine odaklanıyor

2 Ağustos’ta yayımlanan iki yeni patent, “Elektronik Düğüm ve Dağıtık Defterin Korunmasına Yönelik Yöntem” ve “Cihaz ve Sistem” olarak adlandırıldı. Uygulama, ilk sistemin şu şekilde olduğunu açıkça belirtiyor:

Dağıtık bir defteri korumak için bir elektronik cihaz. Dağıtık deftere eklenecek bir bloğun, bir madencilik işleminin gerçekleştirilmesi için konfigüre edilen devrelerden oluşan bir devre olup, burada madencilik işlemi, dağıtık deftere eklenecek bloğun verilerini sıkıştırmayı içerir.

İkinci patent, dağıtık defteri korumak için uygun bir sisteme erişim sağlayacak bir cihaza dayanıyor. Cihazın aynı zamanda ikili bir yönü var; dağıtık deftere erişim ile ilgili olan ve bu defterin korunmasına yardımcı olacak biri.

Sony şu anda Blockchain teknolojisiyle ilgili birden fazla proje üzerinde çalışıyor. Bu teknolojiyle yakın gelecekte neler yaptıklarını görmek ilginç olacağa benziyor.

btcwires

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Sony’den büyük Blockchain hamlesi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin