Dev kripto para borsası 2019 kârıyla şaşırttı!
Dev kripto para borsası 2019 kârıyla şaşırttı!

Güney Kore kripto borsası Bithumb işlemlerine yeniden başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bithumb‘dan sonunda, kullanıcılarına iyi haberler verildi. Mayıs rakamlarına göre lider konumda olan Güney Kore kripto borsası Bithumb, siber saldırı sonrası işlemlere kapattığı platformunun Kore Saatine göre 4 Ağustos saat 11’de yeniden açılacağını açıkladı.

Güney Kore kripto borsası Bithumb çekme ve yatırma işlemlerine 10 coin ile devam edecek

Şirket resmi blog sayfasından yaptığı açıklamaya göre, Bithumb’un ilk etapta sadece 10 kripto paranın yatırma ve çekme işlemlerinin olacağını söyledi. Bu kripto paralar; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Ethereum Classic (ETC), Qtum (QTUM), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Monero (XMR), Zcash (ZEC), ve Mithrill (MITH) olarak açıklandı. Borsa, ana hizmetlerinin tamamlanmasından sonra platformunda Tron (TRON) ve EOS’u (EOS) da listeleyecek.

Yapılan açıklamada, borsada tüm mevduat adreslerinin ve hizmetlerin durdurulduğu tarihte yapılan tüm izinsiz mevduatların bu 10 coin için iade edileceği de belirtildi. Bazı coinlerin fiyatları Bithumb piyasası ve standart piyasa arasında çok farklı olduğundan, borsa, bu adımı müşterilerinin menfaati için attığını belirtiyor.

Resmi blogdan bir alıntı şu şekilde:

Ancak, Bithumb pazarı ve standart pazar arasında yüzde 10 civarında önemli bir fiyat farkına sahip bazı kripto paralar, müşterimizin varlığını korumak amacıyla bu turda iptal edilecek. Hizmetlerin normale dönmesi ile piyasa fiyatlarındaki hızlı değişim bekleniyor. Bu nedenle, bu tür kripto paralar için normal hizmetlerin sürdürülmesi şu an için beklemede kalacak.

Bithumb normal işlemlere başlasa bile lider konumunu kaybedebilir

Güney Kore kripto borsası Bithumb, Haziran ayının başlarındaki güvenlik ihlalinden bu yana bir aydan fazla bir süre boyunca fon yatırma ve çekme işlemlerine başlayamadı. Bu, likidite eksikliğinden dolayı, sadece 10 coin için para yatırma ve çekme faaliyetlerine başladı.

Ayrıca, bunun dışında, NongHyup Bank ile olan sözleşmeyi yenilememesinden dolayı döviz gerçek hesaplı sanal hesaplar durdurdu. Borç veren, geçtiğimiz günlerde zayıf güvenlik sistemleriyle ilgili endişelerini dile getirerek Bithumb ile hesap sözleşmesini askıya almaya karar vermişti. Zira Bithumb, Haziran ayında siber suçlulara tahmini 35 milyar won (31.5 milyon dolar) değerinde sanal para kaybetti.

Bithumb, mevcut sanal hesap sahiplerinin “her zamanki gibi para yatırma ve çekme hizmetlerini” kullanabileceğini söylemesine rağmen, NongHyup ile sözleşmeyi yenilemeyi başaramazsa, banka kripto borsası için tüm hizmetleri durdurabilir.

Siber saldırı olayından sonra bir darbe de banka kanadından alan Bithumb ekibi, hala pes etmiş görünmüyor.Fakat yaşanan bu olumsuz gelişmelerin Bithumb’a Güney Kore ve dünyadaki kripto borsaları arasındaki liderlik statüsüne mal olacak gibi gözüküyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin