Veteran yatırımcıdan XRP yatırımcılarına kritik uyarı! “Çıkmaz sokak…”
Veteran yatırımcıdan XRP yatırımcılarına kritik uyarı! “Çıkmaz sokak…”

Tecrübeli analist: “Ripple rallisi bu kritik seviyeye bağlı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’un ilk yarısı genel olarak altcoin’ler ve özellikle de Binance’in yerel tokeni BNB için önemli kazançlar getirdi. Ancak Ripple (XRP), nispeten zayıf kazançlar ortaya koydu.

Ripple (XRP), 2019’da zayıf kazançlar ortaya koydu

Veri kaynağı CoinMarketCap’a göre, XRP 1 Haziran’da görülen 0,352512 dolar olan 2019 açılış fiyatından yüzde 12,45’lik bir artışla 30 Haziran’da 0,396411 dolarda kapandı. Coindesk’in ünlü analisti Omkar Godbole’e göre, XRP’deki durum herhangi bir normal standarda göre korkunç olmamakla birlikte, çift haneli fiyat artışı, Binance Coin (BNB)’in yüzde 424’lük artışı ile karşılaştırıldığında daha düşük seviyelerde.

Bu arada, diğer ilk 10’daki kripto paralarda ilk altı ayda XRP’den daha iyi performans gösterdi. Litecoin, ilk altı ayda, gelecek olan halving olayı ile pazarların Ağustos ayına göre fiyatlandırılması nedeniyle yüzde 301 oranında değer kazandı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yüzde 188’i aştı ve 2020 yılının Mayıs ayına kadar planlanan kendi halving etkinliğinden önce daha da yükselmesi bekleniyor.

Bitcoin’deki 7.000 dolarlık artış Ripple’a yaramadı

Bitcoin’deki 7.000 dolarlık artış çoğu kripto para birimi için iyi bir sonuç verirken, XRP için pek iyi sonuç vermedi. Omkar Godbole’e göre XRP’nin donuk performansı, XRP’nin grafiğindeki yükseliş teknik gelişmelerini göz önüne alırsak daha da karışık görünüyor. Öncelikle XRP’nin 50 günlük hareketli ortalaması (MA), Mayıs sonunda 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde geçti ve uzun vadeli bir boğa piyasası göstergesi olduğunu kanıtladı. 

Günlük grafik

100 ve 200 günlük MA’lar da Haziran’ın başlarında yükseliş eğilimi gösterdi. Ancak alıcılar analiste göre, fiyatları yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi 0,47 doların üzerinde tutabilmekte. Durum analiste göre, XRP’nin 22 Haziran’da boğa tarafında bir daralma üçgeni paterni kırdığı zaman umutlu görünüyordu. Ancak, artış kısa sürdü ve 27 Haziran’da fiyatlar yüzde 12 düştü.

Analiste göre, Ripple ikna edici bir kırılma için 0,50 doları görmeli

Analiste göre, başarısız olan koparma daha fazla satışa neden oldu ve kripto para birimi 5 Temmuz’da 24 Mayıs’tan bu yana en düşük seviye olan 0,37 dolara düştü. Analiste göre ileriye dönük olarak, uzun vadeli bir yükseliş eğilimini doğrulamak için 26 Haziran’ın en yüksek seviyesi olan 0,50 doların üzerinde ikna edici bir kırılma olması gerekiyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin