Tayvan'da kripto paralar günlük hayatta limitli kullanılacakanılacak
Tayvan'da kripto paralar günlük hayatta limitli kullanılacak

Tayvan’da kripto paralar günlük hayatta kullanılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvan Finansal Gözetleme Komisyonu (FSC)’nun, Tayvan’da kripto paraların günlük hayatta nakit yerine kullanılabilmesi ve işletmelerde geçerli olması için uygun zemini hazırladığı söyleniyor.

Tayvan’da kripto paralar günlük hayatta limitli kullanılacak

FSC’nin başkanı Wellington Koo, kripto paraların, nakit işlemlerde günlük belirli limitler altında kullanılabileceğini söylüyor. Bazı yerel kripto borsaları günlük işlem limitini 100.000 NT (3.600 ABD doları) olarak belirledi. FSC kripto paraların yaygınlaşma fikrine açık olsa da, kripto para sağlayıcılarının işlemleri etkin bir şekilde izleyip izleyemeyeceği konusunda endişe duyuyor. Çünkü herhangi bir denetim olmaması durumunda kara para aklanma için yaygın bir şekilde kullanılabilir.

Kripto paraları kullanılarak yasa dışı faaliyetlerin yürütülmesini önlemek amacıyla FSC, Temmuz ayında Tayvan’da bulunan bankalardan kripto ticareti yapan müşterilerin KYC gereksinimleri doğrultusunda kimlik onayı almalarını istedi.

FSC’nin düzenlemeleri önümüzdeki ay yürürlüğe girecek

Ayrıca, Bankacılık Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Sherri Chuang, FSC’nin 62 finansal kurumdan oluşan Bankacılar Birliği’nin, dijital varlıklara yönelik öz yönetim düzenlemeleri ve risk kontrol tedbirlerini uygulamalarını söyledi. Chuang, kriptolarla ilgili  FSC’nin düzenlemelerinin önümüzdeki ay yürürlüğe gireceğini söylüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin