GainBitcoin.com Bitcoin ticareti ile insanları kandırdı
GainBitcoin.com Bitcoin ticareti ile insanları kandırdı

GainBitcoin.com davasında 60 milyon dolarlık varlığa el konuldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasını takip edenler GainBitcoin.com dolandırıcılığını hatırlayacaklar. 300 milyon dolardan fazla bir dolandırıcılık yapan Amit Bhardwaj binlerce insanı dolandırdı. Nisan ayında tutuklanan Amit Bhardwaj için mallarına el koyma kararı çıkarıldı. Dolandırıcının ilk tespitlere göre 60 milyon dolar mal varlığı bulunuyor.

GainBitcoin.com Bitcoin ticareti ile insanları kandırdı

Hindistan‘ın ekonomik istihbarat teşkilatı olan İcra Direktörlüğü (ED), 5,26 milyar dolarlık Bitcoin Ponzi sahtekârlığı iddiasıyla Amit Bhardwaj’a karşı soruşturma başlattı.  Amit Bhardwaj’ın 60 milyon dolara yakın mal varlığı olduğunu bildirdi. Bir PTI raporuna göre, Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) kapsamındaki mallara el koyulması için geçici bir emir çıkarıldı.

GainBitcoin.com sahibinin altı ofisi, Dubai ve Hindistan’daki kral daireleri de dâhil olmak üzere tüm varlıklarına el koyuldu. Ayrıca ortakları Pankaj Adlakha ve Hemant Bhope’nin de dairelerine ve banka hesaplarına el koyuldu. ED araştırmasına göre Bhardwaj 2015’te Singapur merkezli bir şirket ile Bitcoin ticareti ponzi şemasına yatırım toplayarak yaklaşık 8.000 kişiyi dolandırdı.

Bollywood ünlüleri reklam yüzü olarak kullanıldı

Ülke çapında çeşitli otellerde pazarlama etkinliklerini düzenlendi ve insanlar sahte projeye yatırım yapmaları için teşvik edildi. Bu sayede Bhardwaj ve pazarlama temsilcileri yaklaşık 80 bin Bitcoin değerinde yatırım topladılar. Yatırımcılara vaat edilen Bitcoin’deki getirileri geri ödemek yerine, Bhardwaj neredeyse hiçbir değeri olmayan tokenlerle geri ödeme yapmaya çalıştı.

Hatta Bhardwaj, Shilpa Shetty, Bipasha Basu ve Nargis Fakhri’nin de dahil olduğu Bollywood ünlülerini, “Yeni başlayanlar için kripto paralar” adlı e-kitabını tanıtmak için bir araya getirdi. Shilpa Shetty’nin kocası, popüler bir iş adamı olan Raj Kundra, Bhardwaj’ın şirketindeki hissesi nedeniyle ED tarafından sorgulandı. Bhardwaj, Dubai’den döndüğü sırada Yeni Delhi havaalanındaki Pune polisi tarafından Nisan ayında tutuklandı.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin