Siyasette Bitcoin bağışı sahtekarlığı zorlaştırmaktadır
Siyasette Bitcoin bağışı sahtekarlığı zorlaştırmaktadır

Tayvan’da bir siyasetçi ilk desteğini Bitcoin bağışı ile alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New Power Partisi’nden Taipei Kent Konseyi için aday olan Hsiao Hsin-chen, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, toplam 325 ABD doları (10.000 NT) değerinde anonim bir Bitcoin bağışı aldığını duyurdu.

Siyasette Bitcoin bağışı sahtekarlığı zorlaştırıyor

Ağustos ayında Facebook’ta yaptığı açıklamada, kripto paralarla yapılan bağışları kabul edeceğini söyleyen Hsiao, yeni gelişen teknolojisinin siyasi etkilerinin bulunduğunu ve bu alanda etkileşimin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Ayrıca, anonim desteğe olanak sağlayan Bitcoin bağışlarının Tayvan’ın siyasi sistemini temiz tutabileceğini iddia ediyor. Hsiao daha sonra şu açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin şeffaf bir yapıya sahip. Her işlem, Blockchain teknolojisini kullanarak halka açık bir şekilde kaydediliyor ve sahtekarlığı zorlaştırıyor. Bu, politikacıların siyasi bağışları kabul ettiğinde daha fazla şeffaflığa yol açabilecek.

Genellikle Tayvan’da siyasi bağışlar hükumet sınırını aşarsa veya bağışçı paranın nasıl kullanılacağına dair ek şartlar koyarsa rüşvet sayılır.

ABD’de en fazla 100 dolar değerinde kripto para bağışlayabilirsiniz

2014 yılında ABD Federal Seçimler Komisyonu, Bitcoin’lerin siyasi bağışlar olarak nasıl kullanılabileceği hakkında kurallar yayınladı. Her ABD vatandaşı, 100 ABD dolarından daha fazla olmamak kaydıyla Bitcoin bağışı yapabilir. Bu düzenlemeler yapıldıktan sonra, birçok Amerikalı siyasetçi kripto paralarla bağış topladı.

Bununla birlikte Tayvan hükumeti benzer düzenlemeler oluşturmadı. İçişleri Bakanlığı halihazırda Bitcoin’leri gayri nakdi siyasi bağışlar olarak sınıflandırıyor. Tayvan’ın yakın zamanda değiştirilen Siyasi Bağışlar Yasası, anonim bağışçıların 325 ABD dolardan fazla bağış yapamayacağını ifade ediyor. Anonim bağışlar Bitcoin ile olsa bile, değer bu rakamdan daha fazla olmamalı Siyasi Bağışlar Yasası “şeffaflık” getirmeyi hedefliyor. Tayvan hükumetinin diğer şubelerini izleyen bir denetçi ajansı olan Control Yuan, konu ile ilgili şu açıklamayı yapıyor:

Bağış, hükumet sınırlarını aşarsa, adaylar fazla miktarı bağışçıya iade etmeli.

Meet.bnext

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin