Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı
Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı

Tayland, yatırımcıları bu tokenler ve ICO’lar konusunda uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dokuz dijital token ve ICO’ya yatırım yapma konusunda bir uyarı yayınladı. Ayrıca regülatör, ICO’ların kendisi tarafından düzenlenmemiş olduğunu belirtiyor.

Tayland, bu tokenlere yatırım yapmış olanları, yatırım risklerine karşı uyarıyor

SEC’in, yatırım için sosyal medya platformlarında tanıtılan dijital tokenler ve ICO’lar hakkında bir soruşturma başlattığı bildirildi ve tanıtılan dijital varlıklardan piyasa düzenleyicisi tarafından onaylanmayan dokuz ICO bulundu.

SEC uyarınca, iddia edilen dijital varlıklar ve ICO’lar ne SEC’in onayı için başvuruda bulundu ne de gerekli nitelikleri karşıladı ve ICO portalları tarafından değerlendirilen akıllı sözleşmelere sahip değil. SEC, sözde varlıklara yatırım yapmış olanların, ilişkili yatırım risklerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

SEC, Ponzi şemaları hakkında bir uyarı yayınladı

SEC, insanları dijital varlıklara yatırım yapmak için ikna edici yatırım getirileri veren Ponzi şemaları hakkında bir uyarı yayınladı. Regülatör, ayrıca konuya yönelik şunları söylüyor:

Yatırım kararları için bilgi paylaşımı da yetersiz, bu dijital varlıklar ticaret için yeterli likiditeye sahip olmayabilir ve nakde dönüştürülemez.

Bu ay içerisinde SEC, ülkenin kripto para sektörünün resmileştirilmesinin bir parçası olarak kripto para birimi işlemlerini yürüten yedi işletmeyi onayladı. Bu 14 Mayıs’ta yürürlüğe giren düzenlemelerin ilk parçasından önce ülkede faaliyet gösteren kripto işletmelerine yönelik bir “geçiş” kuralları paketinin parçasını oluşturuyor.

Ülke kripto paraları ya da ICO’ları yasaklamayı amaçlamıyor

100 bölümlü yasa, kripto para birimlerini “dijital varlıklar ve dijital tokenler” olarak tanımlıyor ve bunları SEC’in düzenleyici yargı yetkisi altına sokuyor. Tayland Maliye Bakanı Apisak Tantivorawong, yeni tedbirlerin kripto para ya da ICO’ları yasaklamayı amaçlamadığını belirtiyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin