Tayland Blockchain teknolojisi gelişimi için tüm adımları atıyor
Tayland Blockchain teknolojisi gelişimi için tüm adımları atıyor

Tayland Blockchain teknolojisinde en önde olan devletlerden biri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelen haberler Tayland’ın Blockchain teknolojisini kucaklayan bir ülke olarak geliştiğini gösteriyor. En önemlisi, bazı batı ülkelerinin aksine, Tayland Blockchain şirketleriyle ortaklaşa çalışıp, büyümeyi teşvik eden düzenlemeler yapıyor.

Tayland Blockchain teknolojisinin gelişimi için tüm adımları atıyor

Yaz boyunca, Tayland hükümeti kripto ve Blockchain teknolojisini kucaklamak için birkaç adım attı. Bunlardan birincisi Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin ve XRP dahil olmak üzere birçok farklı kripto parayı yasallaştırıldı. Aynı zamanda çeşitli kripto para borsalarına çalışabilmeleri için lisans verdi.

Bu tutum işletmelerinin kripto alanına daha fazla ilgi göstermesine yaradı. Örneğin, Bithumb geçtiğimiz günlerde Tayland hükümetinin düzenleyici onayını alması nedeniyle Tayland’a genişlemeyi planladığını duyurdu.

Tayland kendi kripto parasını çıkaracak

Her şeyden önemlisi, Tayland Merkez Bankası (BOT), “Proje Inthanon” unvanı altında bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) oluşturmak için diğer 8 banka ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Projenin ilk aşamasının 2019’un ilk çeyreği ile tamamlanacağını umuluyor. Dijital paraları kucaklayan bir milleti görmek cesaret verici. Batı, bu yeni varlıkların nasıl tanımlanacağı veya düzenleneceği konusunda hala mücadele ediyor. Ancak Tayland, gelecek yıllarda kripto para dünyasında kendisini büyük bir oyuncu olarak konumlandırıyor gibi görünüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin