Tayland 5 ICO projesini Haziran sonunda onaylayarak
Tayland 5 ICO projesini Haziran sonunda onaylayarak

Tayland 5 ICO projesini onaylayarak tarihe geçecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Haziran sonuna kadar beş ICO’yu onaylaması bekleniyor.

Tayland 5 ICO projesini Haziran sonunda onaylayacak

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Çarşamba günü ülkede 50 ICO‘nun şu ana kadar onay için başvuruda bulunduğunu belirtti. Beşinin ise hali hazırda ilerleyebilecek durumda olduğunu söyledi. Ancak geçtiğimiz ayın sonuna kadar kripto para birimi üzerinde bir kraliyet kararnamesi resmi olarak yürürlüğe girerse, satışların Temmuz ayına kadar beklemesi gerekecek.

SEC’in kurumsal finans bölümünün müdürü Thawatchai Kiatkwankul, bu ICO projelerinin nasıl onaylanacağı konusunda belirsizliğini korurken, projelerin ticari değerlere sahip olması ve kayıt için dikkate alınmadan önce yetkililerin kontrolünden geçmesi gerektiğini söyledi.

Tayland ICO’lar konusunda Rusya dahil bir çok ülkeden ileride

Kayıtlar devam ederse Tayland, ICO’ların düzenlenmiş bir ortamda yasal olarak ilerlemesine izin veren ilk ülkelerden bir tanesi olarak tarihe geçecek. Bermuda ve Rusya dahil olmak üzere diğer çalışma yapan ülkelerde ICO projelerine izin verecek düzenlemeleri tanıtmaya devam ediyor. Rapora göre kraliyet kararnamesi ilk olarak 15 Mayıs’ta açıklandı. Açıklamalardan sonra, kamuoyunda çok konuşuldu ve konuyla ilgili yasal düzenlemeler tartışmalara neden oldu.

ICO projelerini komisyona kayıt ettirebilmek ve piyasaya sürülmeden önce incelenebilmesi için, her bir projeye bireysel perakende yatırımcılarından 300.000 baht (yaklaşık 9.000 dolar) yatırım alma şartı koyuldu. Raporda ayrıca kripto para birimi işlemlerine katılan borsaların, aracılar ve satıcılar gibi diğer sektör oyuncularının da, piyasaya giriş tarihinden itibaren 90 gün içerisinde SEC’e kaydolmaları gerektiği belirtildi.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin