kripto para borsası olmak isteyen 20 şirket Tayland'da lisansa başvurdu
kripto para borsası olmak isteyen 20 şirket Tayland'da lisansa başvurdu

Tayland’da 20 kripto para borsası yeni dijital varlık lisansına başvurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland’da dijital varlıklarla çalışan firmalara yönelik yeni lisanslama sistemi yürürlüğe girdi. Sadece birkaç hafta sonra kripto para borsası olmak isteyen şirketlerden bir karşılık bulundu.

Perşembe günü Bangkok Post tarafından bir haber yayınlandı. Habere göre, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) genel sekreteri Rapi Sucharitakul, toplam 20 kripto para borsasının zaten ruhsat için kayıtlı olduğunu söyledi.

Kripto para borsası olmak isteyen bir çok şirket bulunuyor.

Daha önce bildirildiği gibi, ICO‘ları düzenlemek için oluşturulan kurallar, bir kraliyet kararnamesinin mayıs ayında halka açıklanmasının ardından 16 temmuzda yürürlüğe girdi. Planın bir parçası olarak, kripto borsa hizmeti sunmayı amaçlayan projeler, ticaret başlamadan önce SEC’den de onay almalıdır.

Sucharitakul:

Dijital varlık olarak kendi kripto para borsası girişimlerini açmakla ilgilenen birçok şirket, konu ile oldukça aktif olarak ilgileniyor.

Buna ek olarak SEC, yaklaşık 50 ICO’nun ülkedeki yasalar ile uyumlu olarak token satışlarını yürütmek için kayıtlı olmaya ilgi gösterdiğini belirtti.

Ancak, SEC’in tek tek projelere lisans verebilmesi için önce, potansiyel ICO ihraççılarının satış token satışlarını yürütebilecekleri “ICO portalları” olarak adlandırılan çevrimiçi pazar yerlerini seçmesi gerekiyor. Sucharitakul, ICO portallarına ilgi duyduğunu ifade eden beş şirketten üçünün başvuruda bulunduğunu söyledi.

Aynı bölgede, Filipinler’den düzenleyiciler geçtiğimiz hafta benzer bir çaba gösterdi ve ülkede satışların düzenlenmesi için taslak kurallar yayınladı. Filipinler’de ICO’ların düzenlenmiş bir ortamda faaliyet göstermesine nasıl izin verileceği konusunda halkın yorumları bekleniyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin