Tatil rezervasyonları Blockchain ile yapılması bir çok sorunu çözecek
Tatil rezervasyonları Blockchain ile yapılması bir çok sorunu çözecek

Artık tatil rezervasyonları Blockchain ile yapılabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cozystay, tatilcilerin anında rezervasyon yapmalarını sağlayacak olan yeni bir Blockchain rezervasyon protokolü hazırlıklarına başladı. Platform, Çinli yolculara dünya çapında tatil amaçlı mülk kiralama hizmeti vermek için kullanılıyor. Şirkete göre, tatil rezervasyonları Blockchain ile yapılarak müşterilere güvenli seyahat olanakları sağlanacak.

Artık tatil rezervasyonları Blockchain üzerinden olacak

Cozystay CEO’su Galen Cheng, tatil kiralama sektörünün Blockchain teknolojisini kullanılarak çözülebilecek birçok sorun yaşadığını söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

Tatil kiralama endüstrisinde, misafirlerin yerleşmesinden önce birçok sorun yaşanabiliyor. Kiralama sektöründe, kira rezervasyonlarını iki katına çıkarma, güvenlik endişeleri ya da ücretler konusundaki belirsizliklerden dolayı, ev sahipleri üzerinde bir dizi endişe oluşturuyor.

Platformun şu anda küresel ölçekte 200.000 üyesi bulunuyor. Pekin, Çin, Vancouver ve Canada’da ofisleri bulunuyor. 2018 yılı sonuna kadar bir milyondan fazla üye girişi yaparak platformun genişletilmesi planlanıyor. Ayrıca, rezervasyon platformunun Blockchain’e dahil edilmesine yardımcı olacak Singapur merkezli bir şirket olan Share Everything Lab ile de ortaklık kuruldu.

Rezervasyon protokolü şeffaflık oluşturacak

Galen Cheng, Share Everything Lab (SEL) tarafından geliştirilen yeni rezervasyon protokolünün şeffaflık oluşturarak, hem misafirlerin hem de ev sahiplerinin güvenliğinin korunmasını sağlayacağını belirtti. Bu yeni rezervasyon platformunda, her kullanıcı Cozystay topluluğunun güvenilir üyeleri tarafından doğrulanacak.

Airbnb gibi diğer benzer hizmet sağlayıcılarla olan problem, kurumsal eşleştirme sistemlerinin merkezi olmasından dolayı ciddi eleştirilere maruz kalarak daha da kötüleşmesi. SEL, ağını kullanan kişileri doğrulayacak bir süreci takip edecek. Yeni kullanıcılar, hükumet tarafından verilen bir veya daha fazla kimlik belgesi sunmalı. Galen Cheng, konuya yönelik şunları söyledi:

Bazen, bir şirketin yapabileceği en iyi şey müşterilerinin yolundan çekilmesidir. Bir güven mekanizması sağlamak, toplumun olumlu bir şekilde gelişmesini sağlar.

Blokt.com

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin