BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi
BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi

Tarihsel verilere göre, Bitcoin (BTC) Kasım ayında yükselişe geçebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), Ekim ayından bu yana son üç ayı kayıpla sona erdirdi. Bu durum 2015’ten bu yana ilk üç aylık dönemde ilk kez görülüyor. Ancak veriler incelendiğinde, Bitcoin’in Kasım ayını genelde  kazançla kapattığını görülüyor.

Bitcoin, 2015’ten beri ilk kez üç aylık dönemde kırmızı mum oluşturuyor

Bitcoin, Ekim ayını zayıf bir notla sona erdi. 2015’ten bu yana ilk kez üç aylık dönemde kırmızı mum oluşturuyor. Bu nedenle Kasım ayı Bitcoin için farklı bir ay olabilir. Önde gelen kripto para, LockDesk’in Bitcoin Fiyat Endeksi’ne (BPI) göre 6.606 dolarlık açılış fiyatından %4,32 düşüşle 6.320 dolardan kapandı.  Ağustos ve Eylül aylarında fiyatlar sırasıyla yüzde 9,22 ve yüzde 5,8 azaldı.

BTC’nin üst üste üç ay zarara uğraması en son 2015 yılının ilk yarısında gerçekleşti. O zamanlar BTC’nin ortalama değeri 250 dolardı ve fiyatlar Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sırasıyla yüzde 4, yüzde 2,8 ve yüzde 2,7 düştü.

Tarihsel veriler, BTC’nin genellikle Kasım ayında kâr elde ettiğini gösteriyor

Yukarıda yer alan tabloda görüldüğü gibi Ekim ayındaki yüzde 4’lük düşüş üç ayın en düşük seviyesi. Ayrıca BTC, 2015 yılının Haziran ayında önceki üç aylık zararını geri kazanarak yüzde 14 artış gösterdi. Bu nedenle mevsimsellik analizi ve teknik çalışmalara göre Bitcoin‘in bu modeli tekrarlaması ve üç aylık kaybetme serisini Kasım ayında tersine döndürmesi mümkün.

Tarihsel veriler BTC’nin 2011 yılındaki yüzde 8,6’lık düşüş hariç her zaman Kasım ayında kazanımlar elde ettiğini gösteriyor.

Mevsimlik desenler tekrarlanırsa, Bitcoin (BTC) Kasım ayında düşüş trendini sona erdirebilir!

Ayrıca BTC’nin en iyi aylık performansının Kasım 2013’te görülen yüzde 467’lik bir fiyat artışı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sonuç olarak mevsimlik desenler tekrarlanırsa, Bitcoin Kasım ayında yükselişe geçebilir.

Uzun vadeli teknik grafikler düşüş eğilimine işaret ediyor ve alt kısmın yaklaşık 6.000 dolara ulaşması bekleniyor. Yükselişin tersine dönmesi, ancak BTC’nin Eylül ayının en yüksek seviyesi olan 7.400 dolardan yüksek bir artışla düşük yüksekler serisini geçersiz kılması durumunda teyit edilecek.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin