btc etf
ETF uzmanı BTC ETF yolunun henüz karanlık olduğu görüşünde

ETF uzmanı BTC ETF yolunun henüz karanlık olduğu görüşünde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“ETF’lerin Godfather”ı olarak tanınan Reggie Browne, Business Insider’a verdiği demeçte Bitcoin  Borsa Yatırım Fonları’nın ( BTC ETF) onaylanmasının kısa vadede mümkün olmadığını söyledi.

Browne, Finansal hizmetler firması Cantor Fitzgerald’da ETF ticaretinden sorumlu direktör olarak görevini sürdürüyor. 1945 yılında kurulan köklü bir firma olan Cantor Fitzgerald ise kurumsal sermayeye, sabit gelir satışı ve ticaretine odaklı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin, yatırım bankacılığı, özel aracılık hizmetleri ve ticari gayrimenkul gibi alanları içeren 5.000’den fazla kurumsal müşterisi olduğu bildiriliyor.

Browne, Georgetown Üniversitesi’nin Washington D.C.’deki Finansal Piyasalar Kalite Konferansı’nda yaptığı konuşmada, BTC ETF’lerinin kripto endüstrisinde güçlü bir düzenleyici çerçevenin geliştirilmesinden sonra onaylanacağına inanıyor. BTC ETF’lerinin mevcut durumunu ele alan Browne görüşlerini şu şekilde özetleyebiliriz:

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ellerinde yeterli veri olmadığı için şu dönemde BTC ETF’lerine onay vermesi zor gibi gözüküyor… Kripto piyasaları henüz beklenen düzeyde değil.

BTC ETF konusunda önemli isimlerden benzer görüşler mevcut

Ayrıca bugün yatırım yönetimi şirketi BlackRock CEO’su Larry Fink’den de benzer bir açıklama geldi. Kripto para ETF’lerinin geleceği hakkında yorumda bulunan Fink, ETF’lerin eninde sonunda bir hükümet tarafından desteklenmesi gerektiğini ve bir hükümetin yasadışı faaliyetler için kullanılmadığından emin olmadıkça böyle bir finansal enstrüman için onay vermeyeceğini iddia etti.

ABD SEC tarafından BTC ETF başvurularının açıkça reddedilmesinin ardından, Kripto ödeme girişimi firması Abra’nın CEO’su Bill Barhydt ise SEC’in kripto para ETF’leri reddetme nedeninin, kripto endüstrisinin bu varlıklar için aday olma modeline uymadığından kaynaklı olduğunu düşünüyor.

Ağustos ayında, SEC, ProShares, Direxion ve GraniteShares dahil olmak üzere üç şirketten çeşitli BTC ETF’lerini listelemek ve ticaret yapmak için dokuz uygulamayı geçici olarak reddetmişti. Regülâtör daha önce Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından bir BTC ETF başvurusunu da reddetmişti. SEC daha sonra reddini “Komisyonun görüşlerinin böyle bir sonucu desteklemediğini” söyleyerek savundu.

BTC ETF’leri piyasayı önce yükseltip sonra zarar mı verecek?

Kripto paraların yeniden yükselişinin ETF gibi bir çıpaya bağlanması belki de yaşanan durgunluğu faktörlerinden biri olarak görülebilir. Hala piyasanın gündeminde olan ETF konusu 2019’da da gündemini koruyacak gibi duruyor. Diğer yandan kripto para ETF’lerinin beklenen etkiyi yapmayacağı yada bu yolla piyasaya girecek olan kurumsal fonların küçük yatırımcıyı olumsuz etkileyeceği görüşleri de bulunuyor.

Sizin bu konudaki görüşleriniz hangi yönde? Onaylanacak bir BTC ETF’si piyasayı hangi seviyelere taşır? Yoksa sonrasında bu durum küçük yatırımcılar için olumsuz sonuçlar oluşturabilir mi?

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin