20 Eylül kripto para piyasası görünümü: Bitcoin yine ret yedi, altcoinler istikrarlı...
20 Eylül kripto para piyasası görünümü: Bitcoin yine ret yedi, altcoinler istikrarlı...

Tarihi toplantı: Kripto paraların geleceği için Coinbase, Binance, Goldman, Galaxy Digital ve diğer önde gelen şirketler buluşuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in Aralık ayındaki düşük seviyesinin ardından, usta trader Hoe Lon Leng’in, kriptonun geleceğini tartışmak için Coinbase, Binance, Goldman, Galaxy Digital ve diğerlerinden oluşan 2 düzine kripto pazarının en büyük oyuncularıyla bir toplantı düzenlediğini bildirildi.

Kripto para toplantısı 20 Ocak’ta yapılmış

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, toplantı 20 Ocak’ta Singapur’un Sentosa Adası’ndaki lüks tesiste yapıldı. Burada çok etkili bireyler kripto para birimlerini, dünyanın finansal altyapısının bir parçası haline getirmenin yollarını bulmak için beyin fırtınası yaptı.

Kripto türevleri için çerçeve oluşturma

Raporda, toplantının önemli bir hedefi, her yeni varlık sınıfının kabul etme yolunun bir parçası olan kripto türevlerinde düzenli bir pazar için çerçeve oluşturmaktı.

Toplantıda odaklanan kripto türevlerine, reçetesiz (OTC) sözleşmeler olarak bilinen özel ikili türevler adı verildi. Vadeli işlem sözleşmeleri CME Group gibi düzenlenmiş şirketler tarafından yönetildiği için bu OTC sözleşmeleri Bitcoin vadeli işlemlerinden farklıdır.

OTC sözleşmeleri ve seçeneklerine gelince, bunlar standardize edilmemiş ve yatırımcıları emsallerinden kredi riskine maruz bırakıyorlar.

Kripto türevleri büyük bir fırsat

Toplantıda, kripto türevleri için bir çerçeve oluşturmaya odaklanmış kişiler trilyon dolarlık bir pazarı temsil ediyorlar. Şu anda, kripto türevlerinin alım satım işlemlerinin takas ve opsiyon sözleşmelerinde aylık 750 milyon dolar olarak hesaplandığı tahmin edilmektedir.

Kripto türevleri için ilk borsa

Singapur toplantısının sonucu, işlem hacmini artırmak ve işlem maliyetlerini düşürmek üzere hazırlanmakta olan Likidite Dengeleme Ağı olarak bilinen kripto türevlerinin ilk borsa oluşumunun doğmasıydı.

Borsa Temmuz 2019’da Singapur Para Otoritesi tarafından faaliyete geçirileceği ve düzenleneceği söylenmektedir.

Kripto türevleri için ilk borsanın kurulması, kriptoyu uygun bir finansal varlık sınıfı haline getirmek için doğru yönde atılmış ve büyük bir adım.

Yakında piyasaya sürülecek olan Likidite Ofset Ağı’na yorum yapan GSR’nin kurucu ortağı Rich Rosenblum, kripto para birimleri için algoritmik bir ticaret şirketi dedi.

Rosenblum’un kuşkularına rağmen, Leng, kripto türev piyasasının, sözleşmelerin yaygın olarak kabul edildiği bir zamanda ortaya çıkan durumun 1990’ların sonunda Asya para birimi türev piyasası ile benzer bir durumda olduğuna inanıyor.

Sonuçta, Singapur’da yapılan toplantı, kripto türev pazarını kurarak kripto endüstrisinde pazarları büyük ölçüde etkileyen bir dönüm noktası olabilir.

Bitcoin, Ethereum ve diğer kriptolarda OTC türevlerinin hızla büyütebilecek mi? Bu toplantı kripto tarihinin en önemli olaylarından biri olacak mı? Bu ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak, ilk gelişmeleri öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.

İnvestinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin