Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Rusya ve Finlandiya’dan büyük hamle: Kripto para bölgeleri kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para alanında her geçen gün, ekosistemi küresel evlat edinmeye daha da yakınlaştırıyor gibi görünüyor ve Nisan ayının son haftasında bu konuda oldukça çok gelişme görüldü. Tüm dünyada kripto para birimini desteklemeye yönelik ciddi bir teşvik olarak, Rusya Federasyonu, mevcut yasalara tabi olmayan yenilikleri test etmek için dört bölgesini açmayı planlıyor.

Kripto para üsleri kurulacak

Federasyon Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan bir tasarıya göre, yeni oluşumların bu bölgelerde üs kurmasına izin verilecek. Bu, şirketlerin, firmaların ve projelerin, bölgelerde kripto para birimleri ile deneme yapmasına izin vermesine rağmen, aslında herhangi bir federal yasayı ihlal etmeyecekleri anlamına gelir.

Rusya cumhurbaşkanının danışmanı olan Kirill Kabanov şunları söyledi:

Uzun yıllar boyunca, kripto para birimleri dünya çapında aktif olarak dolaşıyor, ancak aslında Rusya da dahil olmak üzere çoğu ülke kullanımını düzenlemiyor. Yasal sanal alanlar daha sonra yasal ortamı yeni bir teknolojik yapıya uyarlamak amacıyla uygulanabilecek standartlar için bir test alanı olarak kullanılırsa etkili olacaktır.

Finlandiya kripto para birimlerini yasallaştırıyor

Kripto varlıklarının küresel olarak kabulüne ilişkin bir başka haberde, Finlandiya Cumhurbaşkanı, ülkenin Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ve kripto para birimi hizmet sağlayıcılarını düzenleyen bir yasayı onayladı. Kripto para birimleri, borsalar ve koruyucu cüzdan sağlayıcıları da dahil olmak üzere kripto ile ilgili tüm hizmetler kanun kapsamına girecek.

Kanun ayrıca, tüm kripto servis sağlayıcılarının ülkenin Mali Denetim Otoritesine kayıtlı olmalarını ve yasal gerekliliklere uymalarını zorunlu kılmakta. Finlandiya Mali Denetleme Kurumu (Fin-FSA) konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Sanal Para Birimi Sağlayıcıları Kanunu 1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek. Yasaya uygun olarak, Mali Denetleme Kurumu (Fin-FSA) sanal para sağlayıcıları için kayıt otoritesi ve denetleyici otorite olarak görev yapacak.

Gelecekte, yalnızca gereksinimleri karşılayan sanal para sağlayıcıları Finlandiya’daki faaliyetlerine devam edebilir. Yasal gerekliliklere uymayan sanal para sağlayıcılarının ticari faaliyetleri koşullu bir ceza ile sürdürmeleri yasaklanacaktır.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin