Tanımadığınız birisinden Bitcoin ödemesi alırsanız ne yaparsınız?
Tanımadığınız birisinden Bitcoin ödemesi alırsanız ne yaparsınız?

Tanımadığınız birisinden Bitcoin ödemesi alırsanız ne yaparsınız?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Soru&Cevap platformu Quora‘da ortaya atılan yeni bir soru oldukça ilgi görüyor. Soru şuydu: “Rastgele bir adresten 68 Bitcoin aldım. Ne yapmalıyım, polisi aramalı mıyım?” Yani işin özü şu: Tanımadığınız birisinden Bitcoin ödemesi alırsanız ne yaparsınız?

Toplulukta bu soruya yanıt veren herkes başına böyle bir şey gelen kişinin şanslı bir adam olduğunu düşünüyor.

Tanımadığınız birisinden Bitcoin ödemesi alırsanız ne yaparsınız sorusuna ilgi büyüyor

Quora topluluğunda rastgele bir adresten karşılığı 500.000 dolardan fazla tutan bir Bitcoin ödemesi  alırsanız ne yaparsınız sorusuna büyük miktarda geri bildirim alınıyor.

Verilen cevaplara göre pek çok kullanıcının ne yapacağı konusunda kafası oldukça karışmış gibi görünüyor. Toplulukta, çok hızlı bir fikir akışı yaşanıyor.

Farklı yaygın cevaplar veriliyor

“Tanımadığınız birisinden Bitcoin ödemesi alırsanız ne yaparsınız?” sorusuna verilen en yaygın cevaplardan biri, hiçbir şey olmamış gibi davranılması, hayatın yaşanmaya devam edilmesi ve bir ev ile birlikte bir Lamborghini satın alınması şeklinde olduğu görülüyor.

Tabii ki birçok kullanıcı, böyle bir durumu başkaları ile paylaşılabilecek bir zenginlik imkanı olarak görüyor.

Kullanıcıların birçoğu polise başvurmamasının daha fazla sorun yaratacağına inandıklarını söylüyor. Birkaç kullanıcı  parayı tekrar kaynağın adresine göndermeyi ve ellerini temizlemeyi tavsiye ediyor, ama buradaki eğlence nerede kalıyor?

Pek çok üye, tespit edilmekten kaçınmak için tam olarak ne yapacaklarını açklamak istemiyor. Ortak cevaplardan biri olarak şu değerlendirme karşımıza çıkıyor: Eğer kendilerinin başına böyle bir şey gelseydi, sanal özel sunucu (VPS) kullanacaklarını ve platforma gönderiyi yapan  kullanıcının yaptığı gibi bu durumu forumlarda açıklamayacaklarını söylüyor.

Soruya cevap verenlerin diğer ortak bir yanıtı olarak pek çok kişi, KYC gereklilikleri olmayan bir borsaya para gönderilmesi, izlenemeyen  para birimi olan Monero’ya dönüştürülmesi, soğuk bir cüzdana geri gönderilmesi ve daha sonra işlemin  nakit olarak dolara  dönüştürülmesi için farklı bir borsaya gönderilmesi şeklinde bir yol izlenmesi gerektiğini söylüyorlar.

Bazı kullanıcılar, paranın aslında yanlışlıkla kullanıcıya gönderildiği, BTC’nin çalınabileceğini belirtiyor. En belirgin tavsiye, bir IT güvenlik uzmanı ve bir avukatla görüşmek üzere iletişim kurmak şeklinde göze çarpıyor.

Konu ile daha deyalı bilgi Quora ziyaret edilerek öğrenilebilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin