“Şubat ayı bir Bitcoin ETF’si görebileceğimiz en erken ay olacak.”
“Şubat ayı bir Bitcoin ETF’si görebileceğimiz en erken ay olacak.”

SEC Bitcoin ETF’si için kararı erteledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), beş Bitcoin ETF’si için karar açıklamasını Eylül ayına erteledi.

SEC, Bitcoin ETF’si için kararı 21 eylül 2018 tarihine erteledi

SEC tarafından yapılan açıklamada Ocak ayında Direxion Investments tarafından yapılan başvuruyla ilgili kararın ertelendiği açıkladı. Direxion’un onaylanması için başvuruda bulunduğu ETF ürünlerinden biri doğrudan Bitcoin fiyatı ile eşleşecek, diğer dördü  ise Bitcoin‘in fiyat hareketlerine bağlantılı olacak. SEC konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Komisyon teklif edilen kural değişikliğini onaylamak ya da onaylamamak için daha uzun bir süre tayin edilmesini uygun bulmakta. Böylece bu önerilen kural değişikliğini dikkate almak için yeterli zamana sahip olunacak. Buna göre komisyon, önerilen kural değişikliğini onaylayıp onaylamayacağına 21 eylül 2018 tarihinde karar verecek.

SEC, VanEck ve SolidX’in başvurusunu ertelemedi

SEC, önerilen ETF’lere yalnızca iki yorum aldığını da ekledi. Kripto para topluluğu büyük ölçüde bir Bitcoin ETF‘sinin onaylanacağı beklentisi ile heyecanlanırken Atlantis Asset Management’ın baş yatırım stratejisti Michael Cohn, yaptığı açıklamada herhangi bir onayın delice bir karar olacağını söyledi.

Özellikle SEC, kripto para topluluğu tarafından daha çok konuşulan VanEck ve SolidX’in başvurusu ile ilgili henüz bir erteleme kararı almadı. Bu ETF teklifi için SEC, 100’den fazla yorum aldı. SEC, bu konudaki kararını en erken 16 Ağustos’ta açıklayabilir ya da bu süreyi 45 gün daha uzatabilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin