Taipei Medical University Hastanesi tıbbi kayıtlara erişimi iyileştirmek için Blockchain’i kullanıyor
Taipei Medical University Hastanesi tıbbi kayıtlara erişimi iyileştirmek için Blockchain’i kullanıyor

Taipei Medical University Hastanesi Blockchain teknolojisini kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Taipei Medical University Hastanesi geçtiğimiz Perşembe günü Blockchain tabanlı sağlık platformunun başlatıldığını duyurdu.

Taipei Medical University Hastanesi tıbbi kayıtlara erişimi iyileştirmek için Blockchain’i kullanıyor

Taipei Medical University Hastanesi geçtiğimiz Perşembe günü Blockchain teknolojisiyle desteklenen yeni bir sağlık platformu başlattı. Yeni platformun hastalar ve çok sayıda sağlık kurumu tarafından tıbbi kayıtlara erişimi ve paylaşımı iyileştirmesi bekleniyor.

Ülkedeki tıbbi hizmetlerde yaygın olarak görülen konular çoğunlukla doktorlar tarafından sevk süreci, sağlık kurumları arasında veri aktarımı ve hastaların tıbbi bilgilerine ulaşmaları için portallar ile ilgili. Sağlık blokaj platformu, Taipei’deki 100’den fazla toplum temelli klinik işbirliğinin bir sonucu olan bu sorunları çözmek için geliştirildi.

Tayvan Merkez Bankası kripto paraları hala kabul etmiyor

Hastalar, yüksek çözünürlüklü tıbbi görüntüler, laboratuvar sonuçları, klinik ve sağlık sınavı bilgileri de dahil olmak üzere tüm tıbbi kayıtlarına platformda erişebilecekler. Akıllı sözleşmeler, tıbbi kurumların hastaların tıbbi kayıtlarını güvenli bir şekilde paylaşmalarını istemeye ve yetkilendirmelerine izin verir. Bu da herkesin yorucu hastane içi transfer sürecinden geçmesini engeller.

Platformları destekleyen Blockchain teknolojisinin merkezi olmayan doğası, herhangi bir veri aktarımının onay gerektireceği ve bildirimler sağlayacağı için depolanan verilerin güvenliğini de artıracak. Blockchain teknolojisi uygulaması subtropik ülkede yükselmeye devam etse de, ülkenin merkez bankasını henüz kripto para birimini benimsemeye ikna etmeyi başaramadı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin