Syscoin (SYS) hackerların saldırısı altında!
Syscoin (SYS) hackerların saldırısı altında!

Syscoin (SYS) hackerların saldırısına maruz kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Syscoin’in hackerların siber saldırısına maruz kaldığı belirtiliyor. Hackerlar projenin Github hesabına zararlı yazılım yükleyerek Syscoin’in yazılımını kendi yazılımları ile değiştirdi. Syscoin (SYS) neler olduğunu ve sorunu düzeltmek için kullanıcıların ne yapması gerektiğini detaylandıran tam bir raporu yayınladı.

Syscoin (SYS) hackerların saldırısı altında!

Syscoin ekibine göre bir hackerlar, resmi Windows sürümünün yerine kötü amaçlı yazılım içeren başka bir sürüm yerleştirdi. Hacker tarafından yerleştirilen, zararlı yazılım içeren Windows sürümü, cüzdan anahtarları ve şifreleri çalmak için bilinen bir Truva atı türü bir virüs içeriyordu. Syscoin ekibi GitHub’da konuyla ilgili bir rapor yayınladı. Söz konusu raporda ekip şunları belirtiyor:

Syscoin geliştiricileri yapılan araştırmalar neticesinde, Windows Syscoin 3.0.4.1 yükleyicisinin kötü niyetli, imzasız bir kopyasının, 9 Haziran 2018’de Syscoin Github sürüm sayfası üzerinden ele geçirilmiş bir GitHub hesabı kullanılarak sisteme entegre edildiğini tespit etti. Bu sürüm, kötü amaçlı Truva: Win32 / Feury.B cl kodunu içeriyor.

Peki bu saldırı nedeniyle kimler risk altında?

Syscoin ekibi ayrıca kimlerin risk altında olduğunu ve kullanıcıların bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için neler yapmaları gerektiğin belirten ayrı bir bildiri de yayınladı. Syscoin ekibi konuya yönelik şunları söyledi:

Syscoin 3.0.4.1 Windows sürümünü 9 Haziran 2018 ile 13 Haziran 2018 arasında indiren kullanıcılar risk altında. Kötü amaçlı yazılımın, sürümün 32 bit ve 64 bitlik versiyonlarının ikisini de etkiledi.

Syscoin bu saldırının boyutu konusunda endişeleniyor

Bu potansiyel olarak felaketle sonuçlanan bir ihlal sonucunda Syscoin, geliştiricilerin ve Syscoin ekibinin Github’a ve diğer çeşitli hesaplara nasıl eriştiklerini gözden geçirecek. Bunun sonucunda, tüm harici girişleri 2 faktörlü kimlik doğrulama ile koruyacaklar. Ayrıca Syscoin geliştiricileri, gerekli yüklemeleri yaptıktan sonra ağda yapılan değişiklikleri izlemek için Github ile çalışmaya devam edecek. Syscoin bu saldırının boyutu konusunda endişeleniyor. Çünkü kötü niyetli dosya hala aktif olabilir ve bu yüzden diğer kaynak kodlarına da saldırabilir.

Syscoin (SYS) hackerların saldırısına maruz kaldı
Syscoin (SYS) hackerların saldırısına maruz kaldı

Syscoin yazım sırasında, %1,4 oranında düşüşle 0,21 dolar seviyesinden işlem görüyor. Şu anda 117 milyon dolarlık piyasa değeriyle 86. sırada yer alıyor.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin