Rus bankaları kripto para bankacılık çözümlerini mevzuatlara uygun yapacak
Rus bankaları kripto para bankacılık çözümlerini mevzuatlara uygun yapacak

İki büyük Rus bankası, kripto para bankacılık çözümlerini test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın en büyük iki bankası olan Alfa-Bank ve Sberbank, “en güvenilir” kripto para birimlerinden altı tanesi ile kendi kripto para bankacılık çözümlerini denemeye başladı.

Rus bankaları kripto para bankacılık çözümlerini mevzuatlara uygun yapacak

Yapılan proje, kripto para piyasasında olan katılımcıların kayıt yaptırmasını şart koşan, Rus merkez bankası yönetmelikleriyle uyumlu olacak. Sberbank Özel Bankacılık müdür yardımcısı Anna Ivanchuk, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Amacımız müşterilerimize, Rusya’da popüler olan kripto para sektöründe şeffaf bir ortam oluşturarak, gönül rahatlığıyla yatırım yapmalarını sağlamak ve tamamen yasal mevzuatlara uygun çalışmak.

Alfa-Bank’ta ürün geliştirme müdürü olan Anton Rakhmonov, kripto para birimlerinin yakın zamanda küresel bir fenomen haline gelmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor ve kripto paraların görmezden gelmenin aptalca olacağını söyleyerek şu açıklamaları yapıyor:

Bu çalışma ile hedefimiz ilk önce, CFA yatırım varlıklarının tanınması ve kararlarının benimsenmesini hızlandırmak, daha sonra ise bunları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yasal hale getirmek.

Platformda hangi kripto paralar yer alacak?

Bu platformda tam olarak kripto para birimlerinden hangi altı tanesinin yer alacağı açık değil. Ancak Rus gazetesi Kommersant, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin’in, tüm kripto para piyasasının %75’ini oluşturduğunu belirterek, seçilecek kripto paraların arasında bunların  olacağını söylüyor. Bu sistem ile her ne kadar şeffaflık ve düzenleme getirilse de, Bbankalar kripto paraların kontrolünü direk müşterilerinin eline vermeyecek.

Kripto para bankacılık çözümleri ile kripto paralar fon sayılacak

Bankaların kullanacağı altyapı tedarikçisi AddCapital’in yönetici ortağı olan Alexei Prokofiev, konuyla ilgili şunları söyledi:

Müşteri aslında bir fon birimi alıyor. Bu fonları destekleyen varlıklar bankaların kontrolü altında depolanıyor ve Group IB siber güvenlik şirketi tarafından denetleniyor. Fon birimi likidite şeklinde bulunuyor, bu nedenle müşterin para birimleriyle herhangi bir zamanda çekim talebinde bulunması mümkün oluyor. Tabi bu kripto alım satım işlemleri, Bitstamp veya Kraken gibi denetlenmiş kripto para borsaları aracılığıyla yapılacak.

Ayrıca kripto para birimleriyle sürekli etkileşim içinde olan Rusya’nın, ticari banka seviyesinde kripto para sektöründe yer alması, kripto para dünyası için çok büyük bir gelişme.

Cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin