swissquote
İsviçre bankası Bitcoin ticareti ile karını yüzde 44 arttırdı!

İsviçre bankası Bitcoin ticareti ile kârını yüzde 44 arttırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre merkezli bir online bankacılık hizmeti veren Swissquote, Temmuz 2017’de, Avrupa’da müşterileri için Bitcoin ticaret hesabı açan ilk online banka oldu.

Bu yenilikçi ürünü müşterilerine sunan Swissquote aradan geçen bir yıllık süre zarfında kârını yüzde 44 oranında arttırdı. Swissquote Grubu, 2018’in ilk yarısında 25,7 milyon CHF (yaklaşık 26,01 milyon dolar) kar açıkladı.

Swissquote 2017 rakamlarına göre yüzde 44’lük artışı Bitcoin ticaretine bağlıyor

Bu artış, 2017 boyunca kripto para piyasalarının ölçülü artışına kaynaklandığı düşünülüyor. Çünkü Swissquote, hem müşteri hesaplarında hem de genel ticari faaliyetlerde aynı oranda artış olduğunu bildirdi.

Finans kurumları kripto sektörüne taşınıyor

Öte yandan diğer İsviçre finans kurumları, kripto para tabanlı ürünlerin entegrasyonuna odaklanmış durumda. Bunlar arasında en önemli gelişmelerden biri ise Falcon Private Bank’ın Bitcoin Suisse AG ile ortaklık kurmayı kabul ettikten sonra, Bitcoin ve kripto para portföyleri sunması olarak görülebilir.

Bu gelişmelere ek olarak global piyasadan da örnek vermek gerekirse, Japon bankacılık devi SBI de yakın gelecekte bir kripto para ticaret platformunu piyasaya süreceğini açıkladı.

Swissquote’un 2018’de ikinci yarısında da benzer bir artış göstermesi, diğer bankacılık kurumlarının da kripto sektörüne yönelmesini sağlayabilir. Ve mevcut finansal sisteme entegre edilmiş bir kripto para sektörü görmemiz çok uzun süre almayabilir.

Swissquote, Ocak ayında, büyümelerini Bitcoin ticaretinde meydana gelen aşırı ilgiye bağlıyordu. O dönemde banka, “her hafta binlerce yeni hesap başvurusu yapıldığını” bildirmişti. Ticari sektördeki müşteri hesaplarının sayısı 16.278 bildirilirken bu durum müşteri aktivitelerinin de artmasına neden oldu.

Swissquote bünyesine Bitcoin haricinde diğer büyük kripto paralarda ekledi

Bankanın yaptığı açıklamaya göre; Yılın ilk yarısında müşteriler, bir önceki yılın aynı döneminde sadece bir işlem yaparken bu rakam bu dönemde ortalama 11,8 işlem olarak gerçekleşti. Yeni Bitcoin ürünlerini piyasaya sürdükten sonra, İsviçre online bankası ayrıca 4 kripto parayı daha bünyelerine entegre etti.

Bu kripto paralar, piyasanın Bitcoin’den sonra en çok sermayeye sahip olan kripto paraları Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum ve Ripple. Bu 5 kripto para ile birlikte Swissquote, 2018’in ilk çeyreğinde bir ETP (exchange traded product) eklemesi yaparak, müşterilerine kripto paralara yatırım yapma fırsatı sundu.

bitguru

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin