suudi arabistan dijital para
Suudi Arabistan’dan merkez bankası dijital parasıyla ilgili önemli gelişme

Suudi Arabistan kripto parasının çıkış tarihi belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son aylarda çeşitli ülkelerin kendi kripto paralarını çıkarma projeleri hakkındaki gelişmeleri görüyoruz. Birçok farklı yönün göz önünde bulundurulması gerektiği için, bu tür projeler kolayca başarı sağlanacak bir durum gibi gözükmüyor. Son gelişmelerde ise Suudi Arabistan dijital parasının 2019 ortalarında sonuçlandıracağı yönünde. Bu para birimi Suudi merkez bankasının destekli olarak çıkarılacak. Bu zaman çizelgesine rağmen, projenin ardındaki çalışma grubu hala böyle bir para biriminin potansiyel etkilerini değerlendirmeye çalışıyor.

Suudi Arabistan ve dijital para birimi

Bitcoin‘in yakaladığı başarı tüm dünya tarafından kabul edilen bir gerçek. Düşen fiyatlara rağmen, kripto paranın ilginç bir potansiyele sahip olduğu vurgulanıyor. Dijital nakit, birçok tüketicinin ve şirketin bu zamana kadar desteklediği bir şey. Dijital varlıkların bu kadar ilgi görmesi ise hükümetlerin ve merkez bankalarının bu talebe cevap vermesi gerektiği anlamına geliyor. Bu bağlamda yerel bir kripto para birimi oluşturulduğu takdirde bu konuda oldukça olumlu geri bildirimler alınabilir.

Suudi Arabistan’ın ise bu tür bir para birimi geliştirme yolunda olduğunu görülüyor. Ülke ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki girişim hakkında şu an çok fazla şey bilinmiyor. Resmi bir ismi henüz konulmamış dijital paranın potansiyel başarısı da belirsizliğini koruyor. Suudi Arabistan Parasal Kurumu hala böyle bir paranın fizibilitesini araştırıyor.

Bu yeni paranın ise çeşitli haber kaynaklarına göre 2019 ortalarında piyasaya çıkması bekleniyor. Daha da önemlisi, sınırlı sayıda banka tarafından desteklenecek olması. Suudi Arabistan merkez bankasının ise sınır ötesi ödemeleri iyileştirme maksadıyla bu tür bir projeye giriştiği biliniyor. Şu an ise hangi bankalar bu para birimini destekleyecek, henüz resmi olarak tebliğ edilmedi. Dijital para birimine karşı ihtiyatlı yaklaşım, pek çok sorunun cevapsız kaldığını gösteriyor.

Diğer ülkeler dijital paralar hakkında tereddütlerini sürdürüyor

Bu tür bir yerel kripto para birimi çıkarma girişimi ise ilk kez görülen bir durum değil. Bugüne kadar ise Orta Doğuda henüz hiçbir bölge böyle bir girişimde bulunmadı. Suudi Arabistan fırsatları keşfetmek açısından bölgeye liderlik edecek gibi duruyor. Sınır ötesi ödemeleri daha verimli hale getirmek, son derece kritik bir hedef. Hem tüketicilere hem de şirketlere fayda sağlayabilecek bir proje.

Bu gelişmeler aynı zamanda biraz tuhaf bir zamanda geliyor olabilir. Zira XRapid ve XRP varlığını geliştiren şirket Ripple, Suudi Arabistan’da çalışmalarını yoğunlaştırmaya başladı.  Ülkedeki National Commercial Bank, bu gelişmeler ışığında bir RippleNet üyesi olmuş durumda. Bu hareket, aynı zamanda, Krallık’ın sınır ötesi ödemelerini düzene sokmanın bir parçası. Buna ek olarak, Suudi Arabistan Para Otoritesi 2018’in başlarında bir Ripple odaklı pilot çalışma gerçekleştirmişti.

Özellikle finans sektöründe çeşitlendirme önemli bir husus. Bankalar için, farklı teknolojileri ve uygulamaları keşfetmek, genellikle en iyi sonuçları verecektir. Bu aynı zamanda, Ripple ile merkez bankası tarafından çıkarılan bir dijital paranın aynı ülkede potansiyel olarak var olabileceğini de doğruluyor.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin