Bitcoin Cash'e genel bakış: BCH bir haftada yüzde 25 kazandı, neler oluyor?
Bitcoin Cash'e genel bakış: BCH bir haftada yüzde 25 kazandı, neler oluyor?

Bitcoin Cash hash savaşının olası sonuçları nelerdir? Piyasayı boğa sezonu mu yoksa ayı krizi mi bekliyor? Sıradaki nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları bu yıl en kötü piyasa çöküşünün ortasında kargaşa içinde kalıyor. Toplam piyasa hacmi kaybı sadece bir hafta içinde toplam değerin yaklaşık %30’u olan 65 milyar doları aştı. Bitcoin ve Etherum bir yıl içinde en düşük fiyata düştüğü için, her şeyin nedeni ağ içinde devam eden Bitcoin Cash hash savaşı olabilir. Bir çözüme yakın görünmeyen bir savaş… Aynı zamanda, ticaret hacminin neredeyse iki katına çıkması, birçok paniğe kapılan trader’ın satış yapmak için acele etmesi ya da katliamdan korunmak için stablecoin’lere kayması gibi durumlar yaşandı.

Bitcoin Cash hash savaşına ne sebep oldu?

Bitcoin Cash‘in kendisi, Bitcoin topluluğunun üyeleri, kodun yönü konusunda çeliştikleri için düştüğünde ortaya çıktı. Sonuç olarak ağ Ağustos 2017’de fork attı ve Bitcoin Cash doğdu. BCH’nin devam eden felsefesinin bir parçası, ağı altı ayda bir forklamak ve yükseltmek için bir anlaşmadır. Toplulukta bir fikir birliğine ulaşılırsa ağ, yeni kodla devam edecek ve tek olarak kalacak.

Bu yıl Mayıs ayında planlanan fokr 15 Kasım’da gerçekleşti. Fork farklı vizyona sahip iki rakip taraf doğurdu. Aynı Blockchain’in iki versiyonuna yol açan fork,  “gerçek” Bitcoin Cash olmaya çalışan iki zincirin savaşını izliyor.

“Bitcoin Cash ABC” olarak adlandırılan bir zincir, geliştirici Amaury Séchet, Bitmain CEO’su Jihan Wu ve tanınmış kripto girişimcisi Roger Ver tarafından destekleniyor. Muhalefet, “Bitcoin Cash SV”, milyarder Craig Wright ve Calvin Ayre tarafından yönetiliyor. Her ikisi de, Bitcoin Cash’in bir sonraki adımı için Wright’ın BSV önerisini, ağı orijinal Bitcoin koduna daha yakın bir şeye geri döndürmek isteyen farklı planlarını tanıtıyor. Her iki taraf da kazanmak için hash güçlerini (BCH madenciliğine adanmış bilgi işlem gücü) yükseltiyor ve aynı zamanda bir araya gelme isteğini de göstermiyor.

Bitcoin.com CEO'su: “Proof of Work açısından Bitcoin Cash ABC önde.”

Kim kazanıyor?

BSV, başlangıçta BCH ağında daha fazla madenciyi kontrol ettikleri için, bölünmeden kısa bir süre sonra ilk liderdi. Ancak, o zamandan beri BCHABC çekildi. Bu muhtemelen Jihan Wu’nun Bitmain firmasının yanı sıra ABC forkunu destekleyen diğer kişilerin de artmasından kaynaklanıyor.

BitMEX araştırması, BCHABC’ın önde olduğunu belirtiyor. Çünkü değerinin tüm borsalarda da daha yüksek olduğunu vurguluyor. Buna ek olarak, BSV’yi destekleyen madencilerin önemli bir maddi kayıpta verdikleri de görülüyor, pek çoğu savaşın kazanıldığını gösteriyor. Buna rağmen BSV ekibi geri adım atmıyor. Wright ayrıca, savaşta bile olsa, savaştan vazgeçmeyecekleri de ekliyor.

Tüm bunların anlamı nedir?

Her iki taraftan da somut bir çözüm bulunana kadar, ağda ne olacağını gerçekten bilmiyoruz. Birkaç olası sonuç var:

Birincisi: Bir taraf kazanır ve “gerçek” Bitcoin Cash olur

Bekleyeceğiniz sonuç budur. Eğer uzmanlara ve sonuçlara inanılacaksa, BCHABC’nin hepsi bunu zaten başardı. Demokratik konsensüs altında BCH’nin devamı, forkun amaçlanan çözümü.

Bitcoin Cash (BCH) topluluğu için müthiş bir hafta oldu

İkincisi: Hiçbir fikir birliğine ulaşılamadı ve her iki ağ da kendi sembolleri ile devam ediyor

Tıpkı orijinal Bitcoin/Bitcoin Cash bölünmesi gibi, iki taraf da muhtemelen kendi başına devam edecek. Tokenlerin, daha önceden Bitcoin Cash pazar payına ulaşıp ulaşamayacağı, belli değil. İkiye bölünen parayla birlikte her birinin değeri de bölündü. Binance’deki mevcut fiyatlara göre BCHABC 223 dolar, BSV ise 48 dolar. Bu, BCH forku öncesinde BCH fiyatı 450 dolar civarında sabit bir destek çizgisi buldu.

Üçüncüsü: İç savaşın tüm BCH ağına zarar vermesi ve paranın ciddi değer kaybetmesi

Üçüncü bir seçenek ise -ihtimal dışı olsa da- iç savaşın tüm BCH ağına zarar vermesi ve BCH tokeninin orta büyükteki kripto paraların arasında ayrılması. Bu, Bitcoin Cash’i ve sahip olduğu geçmişi destekleyen kaynakları göz önünde bulundurarak zor gibi görünüyor. Ancak BCH kullanıcılarının istikrarsızlık nedeniyle paradan uzaklaşabilmeleri mümkün. Bu, Bitcoin, Ethereum veya Litecoin gibi paralarda geçici bir artışla sonuçlanabilir.

Hash savaşı çözülene kadar pazarlar istikrar kazanmayacak gibi görünüyor

Bitcoin Cash hash savaşının daha endişe verici bir yan etkisi, bir bütün olarak piyasa üzerindeki etkisi. Bitcoin Cash hash savaşıyla aynı zamana denk gelen pazarda çok yakın bir felaket dalgası gördük. Bu, kısmen Bitcoin veya diğer büyük paralardan çekilen kaynaklara bağlı olabilir ve BCHABC/BSV için savaşmak için kullanılabilir.

Çetin savaşta yer alan çoğu taraf, özellikle de Jihan Wu-run Bitmain, Bitcoin dahil olmak üzere diğer ağları kapsayan madencilik çiftliklerini işletiyor. Tüm madencilerini Bitcoin Cash savaşına kaydıdığından, Bitcoin Ağustos ayından beri en düşük kâr oranını yaşıyor.

Bitcoin Cash (BCH) hard forku ile ilgili yorumlar

Bitcoin’e adanmış daha az kaynakla, fiyatı serbest düşüşte. Çoğu zaman olduğu gibi, piyasanın geri kalanı Bitcoin’i takip ediyor ve aynı oranda düşüyor. Panik satışları daha fazla pazar belirsizliği ile sonuçlanır ve bu da daha fazla FUD getirir. Hash savaşı çözülene kadar pazarlar istikrar kazanmayacak gibi görünüyor.

Sıradaki ne?

Süresiz savaşı sürdürmek mümkün olmadığı için BSV’nin beyaz bayrağı herhangi bir noktada dalgalandırmasını kolayca bekleyebiliriz. Ancak, kriptoda öne çıkan akılların katı ve değişmez fikirlere sahip olduğuda unutulmamalı. Bu nedenle bir açıdan bakıldığında Craig Wright’ın yenilgiyi kabul ettiği gibi bir konuyu hayal etmek de zor. Bu nedenle piyasayı yeni krizler sallayabilir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin