suudi arabistan
Suudi Arabistan Bitcoin ticaretini yasal görmüyor... İşte nedeni!

Suudi Arabistan Bitcoin ticaretini yasal görmüyor… İşte nedeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hükümete bağlı çeşitli bakanlıklarından ve Suudi Arabistan merkez bankasından oluşan bir komite, ülkede “izinsiz” kripto para ticaretinin yasadışı olduğunu söyledi.

Pazar günü, Suudi Arabistan Parasal İdaresi (SAMA) tarafından yayımlanan bir açıklamada, hükümet komitesinin kripto para ticaretine karşı olduğunu açıkladı. İddia edilen sebepler ise “devletin gözetimi altında olmadıkları için doğurabileceği olumsuz sonuçlar ve yatırımcılar üzerindeki yüksek risklerden” kaynaklanıyor.

Suudi Arabistan Parasal İdare Komitesi kripto para ticaretinin henüz düzenlenmediğine dikkat çekiyor

Hükümetin çıkardığı bir kararname ile kurulan komite, “döviz piyasasında izinsiz menkul kıymet faaliyetlerini” özel olarak inceleyen bir denetleme mekanizması olarak görev yapacak. Suudi Arabistan Parasal İdare komitesi  (SAMA) adı altında kurulan oluşum, Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu (CMA), İçişleri, Medya, Ticaret ve Yatırım bakanlıkları üyelerinden oluşuyor.

En yüksek düzeydeki kararname ile kurulan Komitenin açıkça belirtilen amacı ise, forex ve kripto para işlemlerine ilişkin herhangi bir ticaret veya yatırımı ilgili makamları bilgilendirme ve bu piyasalar ile ilgili yanlış pazarlama faaliyetlerini önleyerek yatırımcıları korumak olarak bildiriliyor.

Komite tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

Komite, bunlarla sınırlı olmamak üzere, Bitcoin ve diğer sanal paraların krallıkta yasadışı olduğunu vurguluyor. Ve bu tür uygulamalar için tarafların veya bireylerin lisans almadığını açıkça ortaya koyuyor.

Kripto para ticareti için herhangi bir yaptırım veya para cezası verilmeden, komite “yasadışı” faaliyet olarak kabul edilenlere karşı “tüm vatandaşları ve Suudi Arabistan Krallığında ikamet edenleri uyardı.

BitOasis kripto borsası Suudi Arabistan da dahil bir çok orta doğu ülkesinde faaliyet gösteriyor

Duyurunun yayınlandığı sırada, BitOasis – Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) ‘nın ilk bitcoin borsası – yaklaşık iki yıl önce yaptığı ilk lansmanı sonrasında Suudi Arabistan’ı çalıştığı ülkeler arasında listelemeye devam etmesi ise gözlerden kaçmadı. Borsa operatörü, Mayıs ayında bankacılık ortağıyla ilgili bir sorunu gerekçe göstererek fiat çekimlerini askıya almıştı. Fakat kripto borsası kararında değişiklik yaparak bugün uluslararası fiat çekim işlemlerinin yeniden başladığını duyurdu. BitOasis medya temsilciliği ise basının talebine karşılık konu ile ilgili her hangi bir açıklama yapmadı.

Krallık anlık para transferlerinde kripto paralara sıcak bakıyor

Mevcut gündem ile tezat oluşturacak bir durum ise SAMA’nın, BAE’nin merkez bankası ile blok zincir tarafından desteklenen sınır ötesi işlemler için kendi özel kripto parası üzerinde çalışıyor. Suudi Arabistan merkez bankası, aynı zamanda anlık ödemeler için XRP’yi kullanmayan Ripple’in xCurrent adlı Blockchain yazılımını kullanan ve kurumsal bir Blockchain ağı olan RippleNet’teki bölgesel bankalar ile de ilgileniyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin