Süper altcoin Golem (GNT), Graphene projesini başlatıyor
Süper altcoin Golem (GNT), Graphene projesini başlatıyor

Süper altcoin Golem (GNT), Graphene projesini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto ve Blockchain ağı Golem (GNT), Graphene v1.0’ın piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Açıklama, Golem ve diğer şirketlerin, Graphene kütüphanesinin işletim sisteminin geliştirilmesi üzerinde çalıştıklarını bildirdikten birkaç ay sonra ortaya çıkıyor.

Golem (GNT) Graphene projesi başlattı

Golem’in blog gönderisine göre, Graphene kütüphanesi, işletim sistemi standart bir Linux dağıtımından yerli ikili dosyalar gibi değiştirilmemiş Linux uygulamalarını çalıştıracak.

Şu anda, Graphene’in taşıdığı en popüler platformlardan biri Intel SGX. Bu platform Intel tarafından oluşturuldu ve güvenilmeyen bir ana bilgisayar platformunda güvenilir bir yürütme ortamı (TEE) oluşturmaya izin veriyor. Graphene kütüphanesi işletim sistemi ile değiştirilmemiş uygulamaların bir yerleşim bölgesi içinde çalışmanın avantajlarını elde etmesi mümkündür.

Daha önce de belirtildiği gibi, bu, Graphene projesinin ilk kararlı versiyonudur. Bu versiyon, en son kararlılık ve işletim sistemi iyileştirmelerinin bir anlık görüntüsünü sağlar. Yapılan basın açıklaması şu şekildedir:

Bu sürüm, kullanıcıların sık sık uygulamalarını Graphene ile yeniden paketleyip imzalamaları gerektiğinin farkına vardığımız için piyasaya sürüldü, bu yüzden bu anlık görüntüyü uzun vadeli geliştirme ve test için deneme sürümü olarak sunuyoruz.

Graphene test amaçlı oluşturuldu

Ayrıca, Graphene v1.0, Linux kullanarak Intel SGX uygulamalarını denemek veya geliştirmek isteyen kullanıcılar için oluşturuldu. Uygulamanın değerlendirme veya beta testi amacıyla dağıtılması da mümkündür. Graphene v1.0’ın bazı özellikleri arasında gelişmiş stabilite, SGX için daha iyi arayüz güvenliği, geliştirilmiş dokümantasyon ve uygulama entegrasyonu örnekleri, uzaktan sertifikalandırma ve çok daha fazlası bulunur.

Graphene v1.0 ekibinin çalışmaya devam edeceğini, teknik destek sağladığını, küçük ve önemli gelişmelerin serbest bırakılacağını belirtmekte fayda var. Gelecekte, belki de ağ daha iyi ağ desteği, dinamik bellek yönetimi ve SGX’de iş parçacığının yanı sıra Go ve Java uygulamaları için destek alacaktır. Golem, ağdaki her bir makinenin bireysel gücünü kullanan merkezi olmayan bir süper bilgisayardır. Bireyler, belirli görevleri yerine getirmek veya bu görevleri hızlandırmak için ağ üzerinde bilgi işlem gücü kiralayabilirler.

Bu yazının yazıldığı sırada Golem, pazardaki en büyük 77. dijital varlık. Değeri 56 milyon dolar, bir tokenin fiyatı ise 0,058 dolar.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin