featured

STX fiyat hareketi ayılara teslim: Nisan ayındaki yüzde 25’lik düşüş telafi edilebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Stacks (STX) fiyatı, direnç çizgisinden gerçekleşen kopmayı sürdüremedi. Bu da sıradaki hareketi konusunda yatırımcılar arasında şüphe oluşmasına sebep oldu.

Dahası, fiyat kısa vadede bir düşüş formasyonunda işlem görüyor. Bu düşüş, keskin bir aşağı hareketi katalize edebilir ve önceki kırılmanın geçerli olmadığını doğrular.

Yükseliş devam edemedi

STX fiyatı 2 Mayıs’ta alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Bu çizgi 20 Mart’tan beri yerindeydi. Bu tür kırılmalardan sonra fiyatın önemli bir yükseliş hareketi başlatması bekleniyor.

Ancak, STX fiyatı bunu başaramadı. Aksine, kırılmadan hemen sonra düştü ve şimdi kırılma öncesi seviyelerde işlem görüyor. Bu, kırılmanın geçerliliği konusunda şüphe uyandırdığı için düşüş işareti olarak kabul edilir.

altcoin STX

Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi de düşüş eğilimine işaret ediyor. Yatırımcılar, bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu değerlendirmek ve bir varlığı biriktirip satmayacağına karar vermek için RSI’yı bir momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI okuması 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse, boğalar hâlâ avantajlıdır. Ancak okuma 50’nin altındaysa bunun tam tersi geçerlidir. Altcoin için mevcut okuma, düşüş eğiliminin bir işareti olarak 50’nin altında.

Ek olarak, 50 işaretinden gelen ret, başarısız koparma girişimi ile aynı zamana denk geldi. Bu da düşüş eğilimini kesinleştirmiş oldu.

STX fiyat tahmini: Sıradaki hareket ne olacak?

Kısa vadeli altı saatlik zaman diliminde yapılan teknik analiz, STX fiyatının önemli bir düşüş hareketi başlatabileceğini gösteriyor.

İlk olarak, yükselen bir paralel kanal içindeki fiyat hareketleri, düzeltici bir model olarak kabul edilir. Bu, altcoin için nihai bir arızanın en olası senaryo olduğu anlamına gelir.

Ayrıca STX fiyatının kanalın alt kısmında işlem görmesi de kırılma olasılığını artırıyor.

Ardından, RSI 50’nin altında ve yükseliş eğilimi trend çizgisinden ayrılma sürecinde. Altcoin’in düşüş eğiliminin doğrulanması durumunda 0,55 dolar seviyesine bir düşüş gerçekleşecektir.

Mevcut 0,67 dolarlık desteğin yanı sıra, bir sonraki uzun vadeli destek noktası 0,55 dolar seviyesinde bulunuyor. Öte yandan, en yakın direnç noktası ise 1,0 dolarda.

Böylece kanaldan çıkış, aşağı yönlü STX fiyat tahminini geçersiz kılacaktır. İyi senaryoda, altcoin’in fiyatı 1 dolarda bulunan direnç noktasına doğru hareket etmeye başlayacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin