kripto sigorta
STO'lar ve toplu satışlar artık sigorta kapsamına alınabilecek

STO’lar ve toplu satışlar artık sigorta kapsamına alınabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sigorta sektörünün dev şirketlerinden AXA XL ve sigortacılık teknolojisi girişimi Assurely, hisse senedi toplu satış ve menkul kıymet token tekliflerini (STO) kapsayan yeni bir sigorta ürünü için bir araya geliyorlar.

CrowdProtector adı verilen sigorta ürünü, menkul kıymet ihraçları ve fon arz eden yatırımcılar için özel olarak tasarlanmış. Bu çerçevede halka arz sürecinde ve STO’lar gibi yeni nesil çevrim içi sermaye oluşturma faaliyetlerinde her iki tarafında risklere karşı korunması sağlanacak.

STO ve toplu satışlar sigorta güvencesi kapsamına alınabilecek

Sigorta ürünü, böylelikle fon talep tarafın -bu ürünü kullanarak finansal varlılığına bir garanti vermesi- potansiyel yatırımcıların güvenlerini kazanma konusunda oldukça etkili olması ve satışlarını artırmasını sağlayabilir.

Konu ile ilgili yayınlanan basın bülteni özetle şu şekilde:

CrowdProtector, İhraççılara yatırımcı şikâyetlerine ve davalarına karşı koruma sağlıyor. Ayrıca, ihraççı fonları kötüye kullanması, teklif belgelerinde bilgileri bilerek yanlış beyan etmesi veya parayı çalması durumunda yatırımcılara ana yatırımlarını geri alabilecekleri bir güvence sağlar.

AXA XL’nin Avrupa’nın en büyük ikinci sigorta şirketi konumunda. Ayrıca dünya genelinde sigorta şirketlerine risk yönetimi ve reasürans hizmetleri sağladığı biliniyor. 2018 yılında, şirketin net karının 2,14 milyar euro (2,42 milyar dolar) olduğu ve bir önceki yıla göre yüzde 66 oranında azaldığı bildirildi. Aynı zamanda, 2018’deki şirketin gelirleri yüzde 3, temettü oranı yüzde 6 artarak hisse başına 1,34 euro (1,52 dolar) oldu.

AXA XL, 2015 yılında dünyanın dört bir yanındaki ödemeleri kolaylaştırmak için Bitcoin’i (BTC) fon transferi amacıyla kullanma planlarını açıklamıştı. Bunun yanında, o tarihte şirket, Bitcoin ile ilgili birçok kullanım durumunun henüz keşfedilmediğini belirtmişti.

BitGo’da saklama hizmetleri için kripto sigortası sunmayı planlıyor

Benzer bir gelişmeden daha bahsetmek gerekirse Şubat ayında Blockchain güvenlik firması ve kripto cüzdan servisi BitGo, Londra’da Lloyd’s aracılığıyla kripto sigortası sunmayı planladığını duyurdu. BitGo kurumsal cüzdanı müşterileri, BitGo’nun kurumsal cüzdan hizmeti ve varlık koruma hizmetleri ile tutulan dijital varlıkları için sigorta alabilecekler.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin