featured

Stellar azalan direnç çizgisinden çıkarak yükselişe geçti: XLM fiyatı 0,13 doları geri alabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stellar (XLM) fiyatı azalan bir direnç çizgisinden çıktı ancak 0,13 dolarlık yatay alanı geri alamadı. Bunun üzerine çıkması ya da reddedilmesi gelecekteki eğilimi belirleyebilir. Hem haftalık hem de günlük zaman dilimindeki fiyat hareketi, trendin yükseliş eğiliminde olduğunu ve XLM’nin 0,13 dolarlık alanın üzerine başarıyla çıkacağını gösteriyor. RSI ayrıca Stellar fiyat analiziyle de uyumlu.

Uzun vadeli destekte Stellar fiyat zıplaması

XLM için haftalık zaman dilimi teknik analizi çoğunlukla yükseliş görünümü sergiliyor. Bunun ana nedeni, ocak ayında uzun vadeli alçalan direnç hattından kopuş ve ardından 0,105 dolar yatay alanın geri kazanılmasıdır. Bundan önce bölge Nisan – Ekim 2022 arasında destek görevi görmüştü.

Nisan 2023’te çıkış yapamayan XLM nihayet temmuz ayında çıkış yaparak 0,195 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Ancak fiyat o zamandan beri düştü ve bu süreçte uzun bir üst fitil (kırmızı simge) oluşturdu.

Düşüşe rağmen XLM 0,105 dolarlık yatay alanı doğruladı ve sıçrama yaptı. Böyle bir test, fiyat ilk direnç seviyesinden çıktıktan sonra yaygındır. XLM şu anda 0,105 dolarlık alanın yaklaşık yüzde 20 üzerinde ve 0,230 dolarlık bir sonraki direncin yüzde 80 altında işlem görüyor.

Stellar

Haftalık RSI yükseliş eğiliminde ve artışın devamını destekliyor. Yatırımcılar genellikle bir piyasanın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını ölçmek için bir momentum göstergesi olarak Göreceli Güç Endeksi’ni (RSI) kullanır ve varlık biriktirme ya da satma konusunda karar vermelerine yardımcı olur.

Yükseliş trendi sırasında RSI değerinin 50’nin üzerinde olması boğalar için olumlu bir pozisyona işaret ederken 50’nin altında olması tam tersini gösterir. Bu bağlamda RSI ilk olarak haziran ayında 50 işaretinin (yeşil daire ile vurgulanmıştır) üzerine çıkmış ve ardından ağustos ayında bu seviyeyi destek olarak teyit etmiştir (yeşil simge ile gösterilmiştir).

Yaklaşan FTX tasfiyesinin düşüş tepkisine neden olması mümkün olsa da şirket önemli miktarda Stellar XLM varlığı bildirmedi.

XLM fiyatı kopuşunu sürdürebilir mi?

Günlük zaman dilimi de yükseliş eğilimli bir Stellar XLM görünümü sunuyor. Ancak bu yükseliş tahmini kritik bir yatay seviyenin geri alınamaması nedeniyle henüz doğrulanmadı. 4 Eylül’de XLM, 52 gündür yerinde duran alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Bu 16 Ağustos’tan beri devam eden bir artışın doruk noktasıydı (yeşil simge).

Kırılmanın ardından Stellar XLM 0,135 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Ancak dünkü düşüş fiyatı 0,13 dolarlık yatay alana geri döndürdü. Fiyatın bu alanı geri kazanması ve trendin yükseliş olarak teyit edilmesi için destek olarak doğrulaması gerekiyor. Bu durumda bir sonraki dirence 0,160 dolarlık yüzde 26’lık bir artış beklenecektir.

Stellar

Ancak RSI çoktan yükselişe geçti. Gösterge azalan direnç çizgisinden (yeşil) çıktı ve her ikisi de yükseliş eğiliminin işareti olan 50’nin üzerine çıktı. Bu yükseliş XLM fiyat tahminine rağmen 0,13 dolar alanının altına 0,105 dolar destek alanına düşmesine neden olabilir. Bu da yüzde 15’lik bir düşüş anlamına gelecektir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin