featured

Stellar (XLM) fiyatı neden düşüyor? Bu göstergeler toparlanmasını sağlayabilir mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stellar (XLM) fiyatı 13 Temmuz’dan bu yana uzun vadeli azalan direnç trend çizgisinin altına düştü. 9 Ekim’de XLM 0,110 dolarlık yatay destek alanından aşağı kırıldı ve geri kazanılmaya çalışılırken reddedildi. Bu XLM fiyat reddi daha ne kadar devam edecek?

Stellar uzun vadeli desteği geri almayı başaramadı!

XLM için günlük zaman dilimi teknik analizi, fiyatın 12 Temmuz’dan bu yana azalan bir direnç trend çizgisi altında düştüğünü gösteriyor. O dönemde kripto para birimi yılın en yüksek seviyesi olan 0,197 dolara henüz ulaşmıştı.

İniş sırasında, altcoin 0,110 dolar alanının altına düştü. Uzun vadeli alçalan trend çizgisiyle birleştiğinde, alan bir düşüş formasyonu olarak kabul edilen alçalan bir üçgen oluşturdu. Stellar fiyatı, direnç trend çizgisini ve 0,110 dolarlık direnç alanını geri alamadı ancak 16 Ekim’de reddedildi (kırmızı simge). XLM fiyat reddi, mevcut düşüşü katalize etti.

XLM

Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğilimine işaret eder. Yatırımcılar, bir piyasanın aşırı alım veya aşırı satım durumunda olup olmadığını değerlendirmek için bu momentum göstergesine güvenir ve bu da bir varlığı alıp satmaya karar vermelerine yardımcı olur.

RSI değeri 50’nin üzerinde olduğunda, yükseliş eğilimi boğa duruşunu destekler. Tersine, RSI okuması 50’nin altındaysa bunun tersini gösterir. RSI’ın 50’nin altında olduğu ve düştüğü göz önüne alındığında, Stellar fiyatında düşüş eğilimi olduğunu gösterir.

Bununla birlikte göstergenin 15 Ekim’de aşırı satım bölgesine ulaştığını belirtmek gerekir. Bu durum önceki iki seferde (beyaz simgeler) gerçekleşmiş ve ardından önemli bir artış yaşanmıştı.

XLM fiyat tahmini: Düşüş ne kadar devam edecek?

Ayı RSI ve başarısız geri kazanım girişimi nedeniyle, gelecekteki en olası XLM görünümü devam eden düşüştür. Formasyonun tüm yüksekliği (siyah) boyunca devam eden bir düşüş, XLM fiyatını mart ayından bu yana yerinde olan 0,076 dolarlık yatay destek alanının biraz altına çekecektir. Düşüş, mevcut fiyattan ölçüldüğünde yüzde 30 olacaktır.

Bu düşüş eğilimli XLM fiyat tahminine rağmen aşırı satım RSI bir artışı katalize edebilir. Bunun gerçekleşmesi için altcoin’in trend çizgisinden ve 0,110 dolarlık direnç alanından çıkması gerekiyor. Bu durumda yüzde 30’luk bir artışla 0,140 dolara yükselebilir. Artışın büyüklüğü, aşırı satım RSI’sının neden olduğu önceki yukarı yönlü hareketlerle (yeşil) uyumlu olacaktır.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin