Stellar Lumens (XLM)
Stellar (XLM) 15 ayın en düşük seviyesini gördü

Stellar (XLM) son 15 ayın en düşük seviyesini gördü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yıl kripto piyasasında yıldızı parlayan Stellar Lumens, Ripple ile rekabet eden ve finansal transfer alanında Blockchain hizmeti ile büyük vaatlerde bulunan bir kripto projesi. “Mail gönderir gibi para gönderme” sloganıyla yola çıkan Stellar’ın tokeni şu an zor zamanlar yaşıyor. Piyasa sermayesi erimeye devam eden Stellar’ın (XLM) fiyatı aşağı kayarak son 15 ayın en düşük seviyesine gerilemiş durumda.

XLM listelemede ilk onun gerisine doğru kayıyor

Ayı piyasasında bulunan kripto paralar arasında Stellar’ın daha fazla yara aldığını görüyoruz. Birkaç ay önce piyasa sermayesine göre 5. en büyük kripto para konumunda olan XLM, şu an Tether, Litecoin ve Tron tarafından geçilmiş olup 9. sıraya kadar geriledi.

Tüm zamanların en yüksek değerinden yüzde 90 oranında gerileyen XLM, şu an ki mevcut fiyatı olan 0,083 dolar (2400 satoshi) fiyatı ile son 15 ayın en düşük fiyatını görmesi ile yatırımcıların dikkatini çekti. Bunun yanında Cardano’nun daha çok kaybettiğini görüyoruz. Fakat Stellar, piyasa sermayesi sıralamasındaki düşüşünden dolayı endişe verici hale gelmeye başladı.

Stellar, bilindiği gibi merkezi Ripple tokeni olan XRP bir türevi olarak ortaya çıktı. XRP ise 2. Sıradaki konumunu koruyarak bu sermaye düşüşü döneminin üstesinden gelmeyi başarıyor gibi gözüküyor. Ancak en yüksek fiyatına ulaştığı dönemden itibaren piyasa ile benzer kayıplar gösterdi.

Stellar gelişim vakfı çalışmalarına devam ediyor

Kripto ekosisteminde bulunan birçok ekip gibi Stellar ekibi de token fiyatını daha az dikkate alırken aktif olarak adaptasyon artışı sağlayacak olan ürünlere odaklandı. Bunlardan birisi de AnchorUSD ürünü olarak biliniyor. AnchorUSD, herhangi bir Stellar uygulamasını kullanan kullanıcıların banka hesaplarından direkt olarak dolar çekip yatırmasını sağlayan ilk ve tamamıyla sorunsuz entegrasyonu içeriyor. Buna ek olarak da üç yeni tam sürüm Stellar doğrulayıcısı ve yeni bir çoklu imza cüzdanı olarak SatoshiPay hayata geçirildi.

Daha öncede bildirdiğimiz gibi Grayscale Investments bu ayın başlarında platformuna Lumens desteği ekledi. Bu yeni çıkarılan Stellar Lumens yatırım fonları Grayscale’nin dokuzuncu kripto ürünü oluyor. Diğer fonlar ise Bitcoin, Ethereum ve XRP içeriyorlar. Diğer bir gelişme ise 100’ün üzerinde borsanın ağı olan AlphaPoint, geçen ay Stellar desteğini açıkladı.

ConsenSys, Blockfolio, Bitmain ve Huobi gibi büyük kripto şirketlerinin personel çıkarımı yaptığı düşüş piyasası döneminde Stellar Gelişim Vakfı’nın yazılım geliştiricileri ve ortaklık yöneticiliği pozisyonlarında işe alımlara devam ettiği görülüyor.

Tüm bunların yanında Stellar cephesinde önemli güncellemelerde gördük. Bunları Stellar Core 10.1.0 ve Horizon 0.15.4 platformlarının yeni versiyonları ile birlikte Interstellar borsasına birçok yeni özellik eklenen versiyon 3.5 olarak sıralayabiliriz.

Önümüzdeki haftalar için birkaç başka proje güncellemesi ve yaklaşmakta olan etkinlikler de bulunuyor. Bu yüzden bu takımın meşgul olduğunu söylemek yetersiz kalıyor.

Özetlemek gerekirse yukarıda saydığımız gelişmeler ışığında Stellar’ın bu denli bir hızda düşüş yaşaması için gözle görülür bir neden bulunmuyor. Genel olarak bakıldığında ise vakfın projelerini geliştirmekle meşgul olduğunu söyleyebiliriz. Belki de Stellar ve diğer  kripto projelerinin ürünlerine odaklanma zamanı gelmiştir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin