stellar ve ripple
Stellar ve Ripple arasındaki fark kapanıyor: XLM 1 milyon hesaba ulaştı

Stellar ve Ripple arasındaki fark kapanıyor: XLM 1 milyon hesaba ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stellar ve Ripple, finans endüstrisinde kendilerini Blockchain ortağı olarak kabul ettirmek için omuz omuza rekabet eden iki şirket. Bu iki şirket, finansal işlemlerin daha hızlı yapılması ve diğer Blockchain yararları konusunda fayda sağlamak için uğraş gösteriyorlar.  Yakın tarihli bir habere göre, Stellar XRP’ye oldukça yaklaştı. Ve ana hesap defterlerinde 1.000.000 kadar hesap kaydettiler.

Stellar’ın artan kullanım durumu

Stellar, kripto para ticareti yaptıklarında pek çok yatırımcının göz ardı ettiği bir coin olmuştu. Çoğu coin kendisine kademeli olarak değer katıyor olsa da, Stellar değerine diğer coinlere oranla daha büyük bir ekleme yapıyor. Bu yüzden altcoin piyasada daha yüksek seviyelere çıkıyor. Bu durum ise defterine 1 milyondan fazla hesap kaydedilmesi, sürpriz bir gelişme olarak algılanmadı.

https://twitter.com/orbitlens/status/1034057997675388928

Stellar son zamanlarda sürekli olarak büyüyor ve kullanım durumunu artırıyor. Haziran ayında Stellar, finansal endüstri sektöründe faaliyet gösteren San Francisco merkezli Blockchain teknolojisi tabanlı Chain’ı satın aldı. Bu satın alma, Stellar’ın Chain’in Blockchain tabanlı varlıklarına dayalı üretimlerine ulaşmasını sağaldı. Bu da finansal varlıkların para ve diğer varlıklara olan dijital transferini doğrudan, güvenli bir şekilde ve hemen hemen hiç olmadığı kadar sorunsuz aktarımlarını kolaylaştıracak.

Stellar, aynı zamanda Singapur’da, kripto dünyasına çok alışkın olmayan insanların aşinalık kazanması adına bir ATM ağı konseptinin lansmanını da yaptı.

Stellar ile ilgili gelişmeler bunlarla da son bulmuyor. Son zamanlarda Stellar, ödemeler ve varlık tokenizasyonu için Şeriat İnceleme Kurulu (SRB)  tarafından şeriat uyumlu bir ağ olarak seçildi. Geliştirme, Stellar’ın ilk dağıtılmış defter protokolünün Şeriat uyumlu dijital para birimi olarak sertifikalandırılmasını da sağladı. Ayrıca sertifikasyon, özellikle Orta Doğu bölgelerinde, Müslümanlar arasında kripto paraların kullanımının ve popülaritesinin artırılmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

Bunun dışında Stellar, bankaların Lumen kullanan işlemleri gerçekleştirmesine olanak tanıyan Blockchain projesi konusunda IBM ile ortaklık kurdu. Ve ardından Lumenleri yerel para birimine çevirmek için yerel piyasalar ile entegre çalışacağını ilan etti.

IBM ortaklığından başka Stellar Lumens ayrıca başka ortaklıklar da duyurdu

SatoshiPay – bir web sitesi aracılığıyla dijital varlıklardan gelir elde etmeye yardımcı olan bir hizmet.

EXCH.ONE – Stellar ağına dahil olmak isteyen dijital varlıkları ve fiat para birimlerini hem Avrupa Birliği’nde hem de dışında (Birleşik Krallık ve Güney / Orta Amerika) çeşitli para birimlerinde kullanmayı öngören bir İsviçre şirketi.

Klick-Ex – Avrupa ve Pasifik’te güçlü bir konuma sahip olan ünlü sınır ötesi ödeme hizmeti.

Mobius – mobil cihazlar ile bir köprü kurmaya yardımcı olan bir şirket. Aynı zamanda Blockchain olmayan geliştiriciler için akıllı bir sözleşme yapma hizmeti de sunuyorlar. Ve Stellar’ın kurucu ortağı Jed McCaleb bu kurumun bir parçasıdır.

HashCash – bankalar gibi finansal varlıklar için Stellar ağı aracılığıyla çözümler üretmeyi amaçlayan bir hizmet.

Stellar ve Ripple – Aynı sektör farklı odak

Stellar ve Ripple aynı kaynak kodundan gelip aynı sektöre hitap etse de, aslında odak yaklaşımı ve stratejisi çok farklı olan iki şirket.  Stellar (XLM) ve Ripple (XRP) farklı hedeflere sahip ve kendi yollarında yürüyorlar. Stellar (XLM) ‘nin geliştiricileri, Ripple’in (XRP) arkasındaki insanlar bankalarla ortaklık yaparken startup girişimlere yardımcı olmaya odaklılar. Bu bize Stellar (XLM) ve Ripple (XRP) ‘nin birbirinden oldukça farklı olduğunu ve birbirlerinin topraklarını geçmediği sürece herhangi bir zamanda rekabet etmeyeceklerini gösteriyor.

Stellar’ın izlediği yol ile hem kendisinin değerini arttırırken hem de token sahiplerine kazanç sağlamayı hedefliyor. Stellar, girişimlere yardımcı olmaya odaklandığından dolayı, Ripple önünü kesmediği sürece büyüyerek ve sektörde tek olarak büyümeye edecek gibi gözüküyor. Yine de, piyasa, Stellar için rekabeti sürdürmek ve önemli bir kripto para olarak ortaya çıkmak için oldukça elverişli duruyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin