Belediye hizmetlerinde Blockchain ile doğum belgeleri verilecek
Belediye hizmetlerinde Blockchain ile doğum belgeleri verilecek

Hindistan belediye hizmetlerinde Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın Batı Bengal şehrinde iki yerel hükümet, Hollanda’da bulunan, Lynked.world Blockchain şirketi tarafından geliştirilen bir sisteme doğum sertifikaları için başvuruda bulundu. Bankura Municipal Corporation ve Durgapur Municipal Corporation, doğum belgelerinin daha aerodinamik hale getirmek için yasal belgelere yönelik başvurular gibi işlemlerin Blockchain tabanına taşınmasını istiyor. Belediye hizmetlerinde Blockchain teknolojisinin kullanılması ise isteklerin işlenmesi ve yasal kimliklerin doğrulanması gibi idari işlemleri yürütmek için kolaylık sağlayacak.

Belediye hizmetlerinde Blockchain ile doğum belgeleri verilecek

Lynked Dünya CEO’su ve kurucusu Arun Kumar, şu anda bu süreçler için kullanılan “hantal” sistemlerin gözden geçirilmesi ihtiyacını şu şekilde dile getiriyor:

Hükumet kurumları temel hizmetlerde dahi hala vatandaşlarla erişime ihtiyaç duydukları bir konuma sahip.

Kumar, platformun lansman için hazır olduğunu ve Batı Bengal belediyelerinin Eylül ayına kadar doğum sertifikaları ve diğer yasal belgeleri verebileceklerini söyledi. Bu sayede 1 milyon doğum belgesinin Blockchain’de yer alması bekleniyor. Lynked.world’e bağlı LYNK tokeni, platformun doğal parası olacak ve vatandaşların uygulama yapabilmelerini sağlayacak. Şirket, kimlik doğrulaması konusunda, pasaportlar, tıbbi kayıtlar, akademik derecelerin Blockchain teknolojisi ile güvenli bir şekilde doğrulanabileceğini belirtiyor.

Hindistan Blockchain teknolojisini benimsedi

Hindistan, 1,3 milyar insanın ülkesinde şirketler ve girişimler için düzenleyici destek sağlamaya söz vererek Blockchain teknolojisini benimsedi. Hükümet ayrıca şeffaflığı artırmak ve devlet yolsuzluğunu azaltmak için Blockchain teknolojisini kullanma niyetini de ortaya koyuyor.

Hindistan’daki doğum uygulamalarını kolaylaştırmak ve vatandaşların doğum kayıtlarını Blockchain’e kaydetmeyi amaçlayan girişim, yeni teknolojinin yararlılığını göstermeye devam eden bir dizi önemli adımın en sonuncusu. Sistemlerin eninde sonunda başarılı olup olmayacağını söylemek için çok erken olsa da, Blockchain teknolojisinin kıtalar arası yenilikçilik ile yüksek düzeydeki hükumet sistemlerini bozmaya ve sektördeki büyümenin yolunu açmaya devam edeceği söylenebilir.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin