starlight
Stellar Starlight ile artık işlemleri anında ve ücretsiz gerçekleştirecek

Stellar Starlight ile artık işlemleri anında ve ücretsiz gerçekleştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap kripto para listesinde 6. Sırada olan Stellar, kendi “Lightning Network”u olan Starlight ’ı, özel, ücretsiz ve anında ödemelere izin veren bir ödeme kanalı olarak belirledi.

Stellar Ağı, kendi “Lightning Network”u Starlight’i devreye sokuyor

Yazımız yayına hazırlanırken Stellar’ın (XLM) 0,2329 dolardan el değiştirdiğini görüyoruz. Altıncı en büyük kripto paranın günlük işlem hacmi ise şu an 36 milyon dolar. Aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi Stellar aşağı yönlü bir momentuma sahip.

steller

Bu arada Starlight, yayınladığı bir duyuruda Stellar’da bir ödeme kanalı uygulaması olduğunu resmi olarak duyurdu:

Interstellar, Starlight’ın ön izleme sürümünü duyurmaktan mutluluk duyuyor. Ve Stellar’da iki yönlü ödeme kanallarının uygulanmasını sağlıyor. Ödeme kanalları, tarafların komisyonsuz işlemleri özel, anında ve güvenli bir şekilde işlem yapmasına izin veriyor.

Starlight şu an test aşamasında

Ağ kullanım sırasında ise kanal kullanıcıların kullandığı bazı fonların bloke edilmesi, normalde ödemelerin düşük ücret ve onay bekleme süresini yerini alarak, işlemlerin özel, anında ve ücretsiz yapılmasına olanak tanıyor.

Şu anda, Stellar tarafından denen sistem, duyuruda da belirtildiği gibi, test aşaması sonrası kendi “Lightning Network”una sahip olacak.

Starlight ödeme kanalları, “Lightning Network”da kullanılan Bitcoin ödeme kanallarına benzer bir yapıya sahip. Starlight, projesini yalnızca ödeme kanallarını değil, aynı zamanda bu kanallardaki çoklu sekme ödemelerini de destekleyecek şekilde genişlettikçe, Lightning ve Interledger gibi diğer ödeme kanalı ağlarıyla uyumlu bir şekilde oluşturmayı planlıyoruz.

Şu an sadece XLM işlemlerini kapsayan proje geliştirmeler sonrası tüm varlıkları destekleyecek

Test aşamasındaki proje, yerleşik cüzdan uygulaması ve Starlight ödeme kanalı yazılımı da dahil olmak üzere iki taraflı kanalları destekliyor. Şu an için sadece XLM’de işlem yapılmasına izin vermesine rağmen, gelecek sürümler ile Stellar ağında yayınlanan tüm varlıkları desteklemesi planlanıyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin