Stellar, ölçeklenebilirlikte öncü bir rol oynayarak yükselişini sürdürüyor!
Stellar, ölçeklenebilirlikte öncü bir rol oynayarak yükselişini sürdürüyor!

Stellar, ölçeklenebilirlikte öncü bir rol oynayarak yükselişini sürdürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital para birimi ekosistemi genişledikçe, Stellar (XLM) diğer altcoin’lere göre göze çarpan bir performans sergileyen bir oyuncu haline geldi. Son 24 saat içinde, kripto para birimi %9,77 artarak 0,1027 dolarlık bir spot fiyatla işlem görüyor. Stellar’ın yükseliş momentumu geçen haftadan bu yana istikrarlı bir şekilde artış gösterdi ve bu hafta (%22,52 büyüme) en iyi performans gösterenler arasında yer aldı.

Stellar’daki yenilikler neler?

Ölçeklenebilir bir ekosisteme geçiş hedefi, kısa vadede odaklanılan konular arasında bulunuyor. Stellar’ın temel geliştiricilerinden biri olan Timer Weller tarafından paylaşılan bilgilere göre, geliştiriciler artık Stellar’ın önemli ölçüde ölçeklenebilmesini sağlayacak ve verimli Soroban akıllı sözleşme çağrılarını etkinleştirecek yeni bir katman protokolü kullanabiliyorlar.

Stellar, 2014 yılında etkili bir eşler arası merkezi olmayan ödeme ağı olarak başlatıldı ve o zamandan beri bu alanda önemli bir protokol haline geldi. Stratejik büyümesi ve kapsamlı entegrasyonlarına rağmen, ölçeklendirme ihtiyacı, diğer birçok Katman 1 blok zinciri ağı gibi bu protokol için de dinamik zorluklar arasında yer almaktadır.

Stellar protokolünün referans güncellemesine göre, ölçeklenebilirlik çabası, önerilen bir değişikliğe dayalı olarak işlem gönderiminde gerçekleşmektedir.

Blockchain ölçeklenebilirliği:

Birçok blockchain protokolünün devrim niteliğindeki ideolojisine rağmen, ölçeklenebilirlik konusu hâlâ Ethereum (ETH) ve Cardano (ADA) gibi birçok platform için önemli bir sorun olmaya devam etmektedir.

Yıllar boyunca her iki protokol de kendi zincirlerinde ölçeklenebilirliği artırmak için önemli çabalar sarf etmiş ve bu da Arbitrum, Polygon zkEVM ve Optimism gibi Katman 2 ölçeklendirme çözümlerinin ortaya çıkmasına yol açmıştır.

Cardano, saniye başına işlemleri (TPS) artırmak için çevrimdışı modda çalışacak Hydra kafasını geliştirerek sektörde önceden hiç görülmemiş bir ölçeklenebilirlik sağlama hedefindedir. Ölçeklenebilirliği doğru bir şekilde elde etmek, blockchain sistemlerinin uzun vadede geleneksel finansal hizmet sağlayıcılarını yenmesi için bir ön koşuldur.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin