Stellar Lumens ve Ripple aynı kişi tarafından kuruldu
Stellar Lumens ve Ripple aynı kişi tarafından kuruldu

Stellar Lumens, Ripple’a karşı: işte XLM ve XRP hakkında ki şaşırtıcı gerçek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Portföy çeşitliliğine inanan birçok yatırımcının parasını hem Ripple’in XRP’sine hem de Stellar Lumens’in XLM’ine yatırması olasıdır. Bu iki dijital varlığın, özellikle birinin diğerinden nasıl kaynaklandığı hakkında konuşulacak çok şey var.

Stellar Lumens ve Ripple aynı kişi tarafından kuruldu

Bazı kripto para birimi meraklılarının teknik işlevselliklerini inceleyerek XRP ve XLM arasında paylaşılan bir özellik gözlemlemiş olmaları mümkündür. Bu iki dijital para biriminin, diğerine benzer olmayan bir şeye sahip olduğu da açıktır. Bu makale, okuyuculara Ripple ve Stellar Lumen hakkındaki bilinmeyen gerçekleri tanıtmayı amaçlamaktadır.

Dürüst olmak gerekirse, hem Stellar Lumen hem de Ripple, aynı kişi tarafından Jed McCaleb adıyla kuruldu. McCaleb, Ripple Labs’in kurucu ortağıdır. İlk olarak Ripple kuruldu ve sahayı kazandıktan sonra McCaleb, tüm zamanını Stellar Development Foundation’a adamak için şirketten ayrıldı. Bilgiye göre, McCaleb taraftarlar arasındaki çelişkili felsefe iddiaları nedeniyle şirketten ayrıldı ve bu nedenle, Ripple hedefine uygun bulunmayan bu felsefeyi Stellar Lumen’ına sunmaya karar verdi.

Bazı haberlere göre, McCaleb bir Facebook hediye hakkında güçlü bir görüşe sahipti, ancak bu öneri uygun değildi. Ripple Company’nin felsefesiyle ne kadar farklı olduğunu fark ettikten sonra, XRP’lerini terk etmeye karar verdi, ancak Ripple bir şekilde dava açarak onu durdurdu. Daha sonra Stellar Kalkınma Vakfı’na başlamak için şirketten ayrıldı. Bu iki varlığın birbirine çok benzemesi tartışılmaz ancak felsefe açısından çok farklılar.

Çelişen felsefeler

Ripple, XRP’yi ortam olarak kullanan çeşitli finans kurumlarında sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için Blockchain tabanlı bir çözüm kullanmaya odaklanıyor. Öte yandan, XLM sınır ötesi işlemlere de odaklanmakla birlikte, üçüncü dünya ülkelerindeki finansal kurumlar arasında uygun fiyatlı ve düşük maliyetli işlemlere öncelik vermektedir.

Ripple yüksek bir standarda sahiptir ve gün sonunda kar elde etme hedefine ulaşmak için bankalara araç olarak varlığını sürdürmektedir. Stellar Lumen, bankasızlara yardım etmek için var. Stellar Kalkınma Vakfı, faaliyetlerinin merkezine en az insanı soktu ve kar amacı gütmeyen bir firma olarak var oldu.

Bu iki felsefe zıt yönlerdedir ve McCaleb’in Stellar Development Foundation’ı başlatmak için neden Ripple’dan ayrılması gerektiğine dair iyi bir ipucu sağlayabilir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin