Olası bir kuantum saldırısında kaç Bitcoin tehlike altında?
Olası bir kuantum saldırısında kaç Bitcoin tehlike altında?

Kripto paraların başı dertte, kuantum bilgisayarları geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuantum mekaniğinin gücünden yararlanan kuantum bilgisayarları, kriptografi ve kripto para birimi için ciddi bir problem teşkil edecek.

Kuantum bilgisayarları normal bilgisayarlardan 100 Milyon kat daha hızlı

Çoğu bilgisayar ikili -0 ve 1’leri kullanırken, bitleri için, kuantum bilgisayarlar, 0, 1 veya 0 ve 1’in bir üst üste binmesi olarak var olan ve hesaplamayı çok daha hızlı hale getirebilecek olan qbit denilen şeyi kullanır. Apple şu anda, diğer bilgisayarlardan hızı 100 Milyon kat daha fazla olan bir prototip kullanıyor. Bu bilgi işlem için son derece heyecan verici bir haber ve bazı yeni teknolojik harikalar vaat ediyor, ancak kripto para birimini bir sıkıntıya sokuyor. Hız kuantum bilişim sözleriyle, çoğu kriptografiği potansiyel olarak çok daha zayıf hale geliyor.

Patrick Tan’ın gönderisine göre, birçok kripto para biriminin dayandığı SHA-256 protokolü, geleneksel bir bilgisayar tarafından binlerce yılın aksine, bir kuantum bilgisayar tarafından potansiyel olarak bir dakikadan daha az bir sürede kırılabilir.

Kuantum bilgisayarların hala devam etmeleri gereken bir yol var, ancak geliştirilmeye başlandıkça, kripto para birimleri temel kriptografik çözümlere yönelik oluşturdukları tehditle mücadele etmek zorunda kalacak. Kuantum şifrelemenin bir süredir üzerinde çalışıldığı konusunda çözümler var, ancak düşünülenden daha erken çözülmesi gerekebilir.

Kuantum bilgisayarları 10-15 yıl içinde yaygınlaşacak

The Next Web’e göre, NSA kısa bir süre önce kuantum hesaplamanın kriptografik altyapılarını 10-15 yıl içinde ne zaman tehdit edeceğini belirledi.

İlk potansiyel çözümlerden biri, IBM’in uzun süredir geliştirilmekte olan kafes şifrelemesidir. Forbes’e göre, bilgisayar güvenliğimiz beklenmedik bir şekilde bir kripto para birimi blokajı zinciri gibi bir şeyin potansiyel kuantum bilgisayar ilerlemelerinin öncesinde, sistemin uygulanmasında büyük bir ilgi gerektirir.

TechTarget dün, IBM ile bağlantısı olan geleneksel bir finans kurumu olan Barclay Bank’ın, potansiyel güvenlik tehditlerini aşmak için teknoloji şirketiyle bağlantılarını kullanmayı umduğunu belirtti. IBM, kısa bir süre önce Q System One kuantum bilgisayarını bu yılki Computer Electronic Show’da gösterdi ve kuantum hesaplamanın önemli adımlar attığını görmüş olduk. Q Sistemi Bir çalışan kuantum bilgisayardır, ancak işlemciler karmaşık sorunları çözmek için çok basittirler. Belki de kripto para şirketleri kuantum bilgisayarı yaygınlaşmadan önce düşünmeye başlayıp daha fazla güvenli olan sağlam güvenlik algoritmaları oluşturmalıdırlar.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin