28 Eylül Stellar Lumen fiyat analizi: XLM için beklenen seviyeler ve önemli noktalar
28 Eylül Stellar Lumen fiyat analizi: XLM için beklenen seviyeler ve önemli noktalar

Stellar bu hafta XRP’nin rallisine benzer bir hareket gösterebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Herkes XRP fiyatlarının geçen hafta yüzde 100’ün üzerine çıkmasıyla büyük bir şaşkınlık yaşarken aslında bu güçlü temellere sahip coin ve tokenlerin potansiyelini gösteren bir durumdu. Piyasa XRP’nin benzer performansı yeniden göstereceğine inanırken, XRP ile aynı sektöre bulunan Stellar coini de harika işler çıkardığını görüyor.

Stellar coini yıldız koşusu ile EOS’u rahatsız etmeye başladı

Kripto piyasası XRP’nin rallisini memnuniyetle karşılarken yavaş hareketlerle yükselen ve temel yapısında XRP’ye eşdeğer olan bir başka coin de Stellar Lumens olarak karşımıza çıkıyor. Son birkaç gündür ciddi fiyat hareketleri gösteren XLM ile birlikte kripto paraların büyük çoğunluğunun kayda değer artışlar gösterdiğini gördük. En ciddi yükseliş, Ripple’in tokeni XRP’den gelirken Stellar da bazı ciddi kazanımlar elde etmeyi başardı.

stellar

XRP yükselişini sürdürürken, Stellar da gün içinde yüzde 20’lik bir artış ve haftanın toplamında yüzde 50’den fazla bir kazanım gösterdi. Şu an altıncı en büyük kripto para olan XLM’nin gecelik bu itiş gücü o kadar güçlüydü ki, Stellar’ın piyasa değeri beşinci sıradaki EOS’u geçerek 4.3 milyar dolardan 5.6 milyar dolara fırladı. Sonrasında ise Stellar’da bir miktar gerileme yaşanması ile EOS 5. Sıradaki yerini tekrardan aldı.

Stellar Lumens’de önemli gelişmeler bulunuyor

Bu yükseliş ise sadece teknik konulardan kaynaklı değildi. Baktığımızda XLM için bazı güçlü temel haberler de görüyoruz. Bu ayın başında, Lightyear Corporation adlı Stellar odaklı bir ticari varlık, Interstellar adı verilen yepyeni bir kuruluş oluşturmak için Chain Inc. adı verilen başka bir şirket ile birleşti. İddiaya göre, birleşme, kurumsal ürünleri ve müşteri tabanını Stellar’ın küresel kamu defterine yükseltecek.

Farklı kuruluşların Stellar’ın genel ağındaki öğelerin alışverişini, yayınlanmasını ve yönetilmesini sağlayan anahtar teslim bir çözüm sunmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili olarak, Stellar Development Foundation Lightyear’ın kurucularından Jed McCaleb şöyle demişti:

Chain’ın ekibi, para ve dijital varlıkların açık protokoller üzerinden geçtiği bir geleceği inşa etmenin önemli bir bileşeni olan Blockchain teknolojisinin kurumsal olarak benimsenmesi için piyasayı yönlendirdi. […] Stellar üzerinde örgütlerin kurulmasına yardımcı olmak için güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz.

Sadece bu değil Stellar (XLM) lehine iki haber daha bulunuyor. İlki Goldman Sachs destekli finans platformu Circle’in, XLM’yi yatırım yapılabilir varlıklarına eklemesi. İkinci olarak ise, UNICEF dünya yardım örgütü, bağış kabullerinde Stellar’ı (XLM) da içerecek şekilde kripto para kabulüne başlamasını söyleyebiliriz.

Piyasa neden Stellar’ın ralliye devam edeceğine inanıyor?

Stellar, XRP’ye yetişmek için her yolu denerken, uzun vadede Blockchain ve coini ile finans dünyasında aranılan bir şirket olma hedefleri bulunuyor.

Stellar şimdi ise merkezi olmayan bir borsa/cüzdana sahip. Stellar Term adlı bu platform Stellar Network için açık kaynaklı bir istemcisi. Stellar Term ile Stellar Network üzerinde varlıkları kolayca gönderebilir, alabilir ve ticaret yapabilirsiniz. Stellar Term’in arkasındaki beyin ise Stellar Geliştirme Vakfı’nın eski bir çalışanı olan Iris Li. Ancak, proje Stellar Geliştirme Vakfı’ndan bağımsız olarak yürütülüyor.

Ortaklıklar ile ilgili olarak Stellar’ın Stronghold ve IBM ile güçlü bir ortaklığı bulunuyor. Ve ICO’lar açısından bakıldığında birçoğu Ethereum ve diğer coinlere bağlı projeleri Stellar Blockchain’e taşıyarak üstünlüğünü artırmaya çalıştığını görüyoruz. Tüm bu gelişmeler şu anda oldukça yeni ancak her şey plana göre giderse Stellar coini servet kazanma yolunda potansiyeli olduğunu görüyoruz.

coingape

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin