1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?
1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?

Stablecoin Tether (USDT) kripto para piyasasına yeni USDT’ler sürdü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para fiyatlarının pompalanması için kullanıldığı iddia edilen Stablecoin Tether (USDT) bugün kripto para piyasasına 30 milyon dolar daha sürdü. Bitcoin yazım sırasında 6.990 dolar seviyesinden işlem görüyor.  Stablecoin’in çıkarılması Bitcoin fiyatındaki artışa bağlanıyor.

Stablecoin Tether (USDT) Bitcoin’e karşı istikrarlı bir alternatif

Bitcoin’e karşı istikrarlı bir alternatif olmasıyla övünen Tether, 2015’te işlem görmeye başladı. USD tarafından destekleneceği söylenen Stablecoin, yaklaşık 1 dolardan işlem görüyor ve o zamandan beri çıkarılmış olan 2,8 milyar dolarlık para var. Dün Tether, iki farklı transfer ile Bitfinex Borsası’na toplam 80 milyon dolarlık USDT gönderdi. OmniExplorer’dan elde edilen verilere göre bugün ise 30 milyon dolarlık USDT daha basıldı ve Bitfinex Borsası’na gönderildi.

13 Haziran’da Texas Üniversitesi’nden John M. Griffin ve Amin Shams tarafından yayınlanan bir makalede, işlem şablonlarının Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösterdiği öne sürülüyor. Araştırmacılar, 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de Bitcoin‘in fiyat artışının yarısının açık bir şekilde Tether ve Tether’ı çıkaran Bitfinex‘ten kaynaklandığını iddia ediyor.

Tether piyasada tartışma konusu olmayı yine başarıyor

Geçtiğimiz aylarda eski FBI direktörü Louis J. Freeh tarafından kurulan Washington merkezli bir hukuk bürosu yayınladığı rapor ile Tether’ın bastığı tokenleri destekleyecek kadar Amerikan dolarına sahip olduğunu duyurdu. Sonunda Tether denetim  raporunu da bu şekilde yayınlamış oldu.

Tether fiyat grafiği
Tether fiyat grafiği

Tether art arda piyasaya sürdüğü USDT’ler ile yine tartışma konusu olmayı  başarıyor. Tether yazım sırasında 0,10 oranında düşüşle 0,99 dolardan işlem görüyor. Kripto para 2,8 milyar dolarlık piyasa değeriyle 8. sırada yer alıyor.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin