OECD, çok yakında bir Blockchain konferansı düzenliyor.
OECD, çok yakında bir Blockchain konferansı düzenliyor.

OECD, Blockchain teknolojisi konulu bir konferans düzenliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki ay Blockchain teknolojisi konulu uluslararası bir konferans düzenlemeyi planladığını duyurdu.

OECD, Blockchain’i hükümet faaliyetleri ekseninde inceleyecek

Konferans, özellikle Blockchain’in hükümet faaliyetleri üzerindeki etkisini inceleyecek. OECD Genel Sekreteri Angel Gurría, Sırbistan başbakanları, Bermuda ve Mauritius Cumhuriyeti ve Slovenya Dışişleri Bakanı’nın katılım göstereceği konferans, 4-5 Eylül tarihlerinde Paris OECD genel merkezinde gerçekleştirilecek. Forum canlı olarak yayınlanacak.

Toplantıda ayrıca kamu ve özel sektörden 400’den fazla üst düzey karar verici bulunacak.

“Şeffaf, adil ve istikrarlı piyasalar Blockchain ile teşvik edilecek.”

Katılımcılar küresel ekonomi, gizlilik ve siber güvenlik üzerindeki potansiyel etkisini ve kapsayıcılığı artırmak için Blockchain’in nasıl kullanılacağını da içeren konuları tartışacaklar.

Basın bülteninde şu ifadeler yer aldı:

Blockchain, geniş bir endüstri yelpazesinin işleyişini dönüştürme potansiyeline sahiptir. Bununla birlikte, potansiyelini yerine getirmek, süreçlerin bütünlüğüne bağlıdır ve yanlış kullanım risklerini ele alırken yeterli politika ve önlemler gerektirir. Hükümetler ve uluslararası toplum, ortaya çıkan zorluklarla uyumlu politika ve düzenleyici çerçevelerin şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayacak ve Blockchain’in kullanımı için şeffaf, adil ve istikrarlı piyasaları teşvik edecektir.

Bu yaz başlarında OECD’nin Mali ve Kurumsal Rekabet Komitesi Başkanlığı, önümüzdeki konferans için “Blockchain Teknolojisi ve Rekabet Politikası” başlıklı bir makale yayımladı. Bu makale, hükümetler ve özel sektör için çeşitli Blockchain teknolojilerindeki uygulamalara işaret ediyor. Ayrıca, Blockchain prensiplerini açıklayan makale, örnek olarak R3’ü öne sürerek, Blockchain platformları inşa etmek için konsorsiyumlara dikkat çekiyor.

Blockchain’in kullanım alanları saymakla bitmiyor

Teknolojinin kullanım alanlarına da değinen bültenin devamı şu şekildeydi:

Blockchain teknolojisi, uygulayıcıların vergi ve diğer yasa ve yönetmeliklerden kaçınmalarını engellemelerine yardımcı olmaktadır. Devlet destekli kripto para birimi üzerinden para ve maliye politikasını desteklemektedir. Dijital arazi başlıklarını ve diğer kayıtları oluşturur. Vatandaşların kimliklerini kanıtlamalarına ve oy kullanmalarına yardımcı olur ve kamu hizmetlerinin verimliliğini ve şeffaflığını arttırır.

Ayrıca, güvenli hasta bilgisini paylaşmanın yanı sıra emekli maaşları ve sosyal güvenlik için kullanım durumları da bültende yer alan kullanım durumları arasında bulunuyor.

coindesk

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


NEO spam saldırısı çok basit bir yöntemle engellendi: Son güncellemelere göz atın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin