featured

Lider stabilcoin’in borsa hacmi 1 ayın en düşük seviyesinde: USDT’de son durum nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zincir üstü takip platformu Glassnode Alerts, bugün erken saatlerde paylaştığı bir X gönderisinde borsalara akan stabilcoin Tether (USDT) miktarında bir düşüş olduğunu açıkladı. Gönderiye göre USDT Borsa Giriş Hacmi (7d MA) 1 ayın en düşük seviyesi olan 18.420.750,594’e ulaştı.

stabilcoin

Paylaşımda ayrıca önceki 1 ayın en düşük seviyesinin 22 Eylül 2023’te görüldüğü kaydedildi. Bu, USDT Borsa Giriş Hacminin (7d MA) 18.421.739,041 USDT’ye düşmesinin ardından gerçekleşti.

Basın zamanında CoinMarketCap, piyasa değeri açısından lider stabilcoin’in ABD doları ile sabitliğini koruduğunu belirtti. Bu arada USDT’nin kolektif piyasa değeri 83.209.171.349 dolar olarak gerçekleşti ve CoinMarketCap’in en büyük kripto para birimleri listesinde üçüncü sırada yer aldı.

Stabilcoin’in günlük işlem hacmi düşüyor

USDT’nin 24 saatlik işlem hacmi, geçtiğimiz işlem gününde yüzde 30,81’lik bir düşüş yaşadı. Ardından stablecoin’in toplam işlem hacminin basın zamanında 11 milyar doların biraz üzerinde olduğu tahmin edildi. USDT’nin işlem hacmindeki bu düşüş, kripto para piyasasındaki genel işlem hacminin yüzde 31,28 oranında düştüğü bir dönemde gerçekleşti.

Sonuç olarak piyasada 14,9 milyar dolar değerinde işlem hacmi kaydedildi. Bu hacmin yüzde 90,29’unun sabit coinlerle bağlantılı olması dikkat çekti.

Tether, basın zamanında rakipleri USDC Coin (USDC) ve TrueUSD (TUSD) karşısında hâlâ rahat bir liderliğe sahipti. CoinMarketCap verileri, USDC’nin yaklaşık 25,772 milyar dolarlık piyasa değeri göz önüne alındığında altıncı en büyük kripto para birimi olarak sıralandığını gösterdi. USDT’ye benzer şekilde USDC de dolara olan sabitliğini korumayı başardı.

Bu arada TUSD, 3.508.272.488 dolarlık piyasa değeriyle 21 numaralı pozisyonda yer aldı. USDC ve USDT’nin aksine TUSD basın zamanında 1 dolar işaretinin altında 0.9993 dolardan işlem görüyordu.

Beklendiği üzere USDT, stabilcoin piyasasındaki işlem hacminin çoğunluğunu oluşturuyor. USDC ve TUSD, toplam 13,34 milyar dolarlık stabilcoin işlem hacminin sırasıyla yalnızca 1,5 milyar dolar ve 80 milyon dolarını oluşturdu.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin