Borsalarda tutulan stabilcoinler10 milyar dolara ulaştı
Borsalarda tutulan stablecoinler 10 milyar dolara ulaştı

Stabilcoin hacimleri bu yıl 1 trilyon doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Block Research’e göre, zincir üzerindeki stabilcoin hacimleri 2020’de 1 trilyon doları aştı.

Zincir içi hacimler, blok zincirlerde gerçekleşen tüm işlemleri kapsıyor. Stabilcoin işlemleri için Ethereum, yaklaşık % 83,5 paya sahip en popüler blok zinciri olmaya devam ediyor. Ardından TRON ve Omni blok zincirleri sırasıyla yaklaşık % 14,5 ve % 2,1 pay ile Ethereum blokzincirini takip ediyorlar.

Popüler stabil coinlere gelince, Tether (USDT) zincir içi hacimlerin yaklaşık % 73’lük payıyla liderliğini sürdürürken, onu USDC (% 15) ve DAI (% 7) takip ediyor.

Bu yıl ilk kez 1 trilyon dolarlık rakam elde edilerek aslında yeni bir rekor daha kırıldı. Ve bu da stabil coinlerin popülaritesinin arttığını gösteren bir işaretken aynı zamanda genel ticaret hacminin de yükseldiğini gösteriyor. Geçen yıl, zincir içi stabil coin hacimleri yaklaşık 248 milyar dolardı, yani bu yıl geçen yıla göre 3 kattan daha fazla stabil coin hacmi gerçekleşmiş oluyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin